Efter syv magre år…

Den nye sæson blev indledt med den ansete Roy Hodgson i cheftrænerstolen. Han havde bl.a. trænet det schweiziske landshold, Inter Milano, Blackburn og Grasshoppers, og han tog Colin Toal med som assistenttræner i makkerskab med Carsten V. Jensen.
 
Sæsonen startede med en 5-1 sejr over nyoprykkede Haderslev, men blev efterfulgt af en serie på fire kampe i træk uden sejr. Hodgson var dog langsomt, men sikkert ved at etablere den 4-4-2-organisation, som kom til at udgøre det fremtidige fundament for klubben. 

Efter at have set holdet efter i sømmene, forstærkede han det desuden i hver kæde: Jacob Laursen fra Derby, Pascal Simpson fra Vålerenga samt en af Superligaens største profiler, Ståle Solbakken, fra AaB's mesterhold.
 
En 2-1 sejr over Brøndby foran 33.333 tilskuere i PARKEN blev et vendepunkt i sæsonen, og det såkaldte Jyllands-kompleks blev også brudt med en 2-1 sejr i Aalborg. Den nye 4-4-2 formation var en stor succes, hvor holdet lukkede markant færre mål ind, og PARKEN blev igen et uindtageligt fort.
 
Holdet overvintrede på 5. pladsen, men kun tre point fra 1. pladsen. Efter forårspremieren indtraf dog en yderst dramatisk episode på træningsanlægget, da Ståle faldt om med hjertestop. Kun en hurtig indgriben fra klublæge Frank Odgaard – der tilfældigvis var på anlægget den formiddag – sikrede, at nordmanden hurtigt blev genoplivet og siden kom sig uden mén.
 
Det betød dog et stop for Ståles aktive spillerkarriere, men i stedet trådte den unge og endnu ukendte Christian Poulsen i karakter på den centrale midtbane. Forårssæsonen blev en af de bedste i klubbens historie med 18 kampe i træk uden nederlag, hvilket var ny Superliga-rekord. 

I næstsidste runde kom det mesterskab i hus for første gang siden 1993, og 3-1-sejren over Brøndby er for længst gået over i historien – ikke kun på grund af mesterskabet, men også for Zumas ikoniske saksesparksmål ved stillingen 1-1.
 
Individualisterne lyste op, men det var i sidste en stærk holdindsats, der sikrede det første mesterskab siden 1992/93 og dermed en plads i Champions League-kvalifikationen.