Next level - The Double og 1/8-finale i Europa League

Holdbillede, 2016-17


Ét er at vinde mesterskabet to år i træk - men at vinde The Double to år i træk OG samtidig nå længere end nogensinde i europæisk fodbold. Men det blev det imponerende slutfacit på klubbens sæson nr. 25, hvor man nu kan se tilbage på 12 mesterskaber, 8 pokaltitler og en perlerække af store europæiske præstationer.

Petter Wettergren var inden sæsonen blevet løst fra sin kontrakt for at blive assistenttræner for det svenske landshold, og i stedet blev Brian Priske ansat som ny assistenttræner.

Oven på den forrige sæsons skuffelse over helt at misse gruppespillet, var der fuld koncentration lige fra det første spark på kunstgræsset i Belfast til de sidste sekunder af en dramatisk affære i Nicosia, hvor løverne fik hævn for nedturen i 2009 ved at eliminere APOEL FC i den afgørende CL-playoff.

Man glemte næsten helt, at man på et halvt år havde solgt to af de allerstørste profiler i først Daniel Amartey og senest Nicolai Jørgensen, men nye folk var igen kørt i stilling i god tid til at kunne tage over. Og i Rasmus Falk fik man endnu en hurtig og offensiv kant, der kunne videreudvikle den side af spillet. 

Men den vigtigste handel var nok aftalen med Thomas Delaney om først at sælge ham i vinterpausen, for anføreren ramte et helt usædvanligt højt niveau dette efterår. Kort inden transfervinduets udløb sendte man også lidt af et statement ved at hente Nicolai Boilesen og Jores Okore som led i den langtidsplanlægning, der nu var ved at være et af klubbens varemærker.

CL-lodtrækningen blev noget nær den bedst mulige, og kun små marginaler gjorde, at holdet måtte "nøjes" med tredjepladsen og Europa League. Her præsterede man til gengæld at gå videre fra den første runde i februar mod Ludogorets og siden byde på kvalificeret modstand til de senere finalister fra Ajax.

I Superligaen lagde man sig fra starten i spidsen og så sig ikke tilbage i den nye turneringsstruktur med 26 kampes grundspil og 10 kampe slutspil. Det var stort set afgjort, inden slutspillet gik i gang, selv om man naturligvis aldrig skal sige aldrig. For første gang nogensinde gik løverne dog ubesejrede gennem ligaen helt frem til de sidste runder, hvor guldet var blevet sikret med en 1-1-kamp i Farum. 

Fra da af handlede det mest om de to derbyer i ligaen og i pokalfinalen, hvor løverne havde kvalificeret sig for fjerde gang i træk. Pokalfinalen blev en drabelig dyst med dramatik på og uden for banen, men Cornelius og Santander udnyttede nogle af Brøndby-forsvarets blottelser og sørgede for at pokalen blev i København et år mere. Sammen med mesterskabspokalen.

Det blev fejret til den store guldmedalje, både efter finalen Kristi Himmelfartsdag og tre dage senere, da Superliga-sæsonen afsluttedes med et brag af en fest i Telia Parken og Fælledparken.

Mesterskab, pokal og en europæisk 1/8-finale - bedre måde at fejre 25-års jubilæum kunne man næsten ikke forestille sig!