Tilbage på sporet: The Double!

Holdbillede, 2015-16


Ståle og trænerteamet - hvor Petter Wettergren var ny assistenttræner i stedet for Brian Riemer - fortsatte med at skifte ud i truppen, men i væsentlig mindre omfang end sommeren 2014-15. Mest i øjnefaldende var nok, at man i Kusk og Verbic fik en anden type kantspillere end tidligere. Desuden var det også (godt) nyt, at man begyndte at have aftalerne klar i god tid, før de trådte i kraft.

Efteråret blev indledt fint med fem sejre i træk, bl.a. i den svære udekamp mod FK Jablonec - men man kom meget brat ned på jorden, da tjekkerne sejrede 3-2 i returkampen og sendte løverne ud af Europa på det værst tænkelige tidspunkt. For første gang siden 2006 missede man et europæisk gruppespil, og måske var det årsagen til at man kun hentede tre point i de næste fire Superliga-kampe og allerede var 5 point efter Midtjylland efter syv runder.

Men fra midten af september så man sig ikke tilbage, og ved vinterpausen førte løverne fire point foran AaB og syv foran Midtjylland! Her solgte man en af ligaens største profiler, Daniel Amartey, til Leicester i Premier League, men i stedet sikrede man sig Erik Johansson til forsvaret. Sammen med Zanka udviklede han sig hurtigt til et af de stærkeste stopperpar nogensinde i dansk fodbold.

Bag sig fik de Robin Olsen på mål, da Stephan Andersen var uheldig og brække anklen i januar. Men organisationen og strukturen på holdet var på plads, og det gav sig udslag i, at man kun tabte én kamp i foråret, inden mesterskabet var hjemme. Samtidig spillede man sig igen i pokalfinalen - efter et par gyser-semifinaler mod Brøndby - og vandt denne gang 2-1 over AGF efter lidt af en folkefest i og omkring Telia Parken.

Gruppespillet kiksede, og man mistede fodfæste et par uger efter, men ellers var der ikke en finger at sætte på en sæson, der for anden gang i klubbens historie endte med både mesterskab og pokal. Løverne var back in business!