Endnu en titel og endnu flere tilskuere…

 

Thumbnail
Hjalte Nørregaard afgør guldkampen i Brøndby


 
Den trup Hans Backe samlede efter sommerferien, var stort set identisk med den der var meget tæt på mesterskabet to måneder forinden. Christian Poulsen var dog så markant en profil, at man ikke længere kunne holde på ham, og han skiftede til Schalke 04. Til gengæld vendte den tidligere anfører Peter Nielsen hjem fra Gladbach, og man tilknyttede også Jörgen Pettersson, der ikke havde haft den store succes i tyske Kaiserslautern.
 
FCK indledte sæsonen godt, men mistede momentum i en hektisk september måned, hvor der ikke var meget der lykkedes. Djurgårdens IF knuste de europæiske drømme allerede i  UEFA Cup'ens første runde, og i Superligaen sakkede klubben også bagud, efter to klare nederlag i træk i Aalborg og Esbjerg.

Men endnu en gang viste Hans Backe klassen og fik styr på tropperne. En fantastisk afslutning på efteråret betød, at klubben, der stadig var ubesejret hjemme i PARKEN, holdt vinterferie 9 point foran nærmeste forfølgere i Superligaen.
 
Forårssæsonen udviklede sig dog  hurtigt til en af de mest spændende i klubbens historie. Både Thomas Røll og Martin Albrechtsen begge sat ud af spillet i en længere periode, og Tomas Antonelius måtte indstille sin karriere pga. skader. Kun tre spillere deltog i alle forårets kampe, men klubben havde i Peter Nielsen en fantastisk leder, der fik mange af reserverne til at yde deres bedste.
 
To nederlag på hjemmebane mod henholdsvis AaB og Viborg, betød at klubbens forspring skrumpede kraftigt ind, og endnu en gang blev der spænding helt frem til de sidste kampe. 

For at være sikker på københavnsk guld, skulle Brøndby besejres i den næstsidste kamp på Vestegnen. Det højdramatiske opgør lignede længe en uafgjort og dermed en lille matchbold om mesterskabet til Brøndby, men dybt inde i overtiden dukkede unge Hjalte Nørregaard op og dirigerede Ole Tobiasens hårde centring i mål. 

Med målet vandt Hjalte alle de københavnske tilhængeres hjerter og resten af truppen fulgte med, da de afsluttede sæsonen med en imponerende 4-1 sejr i PARKEN over AGF.
 
Tilskuertallene var blevet højere, for femte sæson i træk og da udebaneopgøret i Brøndby blev vist på storskærm i PARKEN, var der mere end 8.000 mennesker på plads.