FØRSTE "THE DOUBLE"

Thumbnail
Tusinder var samlet for at hylde mestrene og pokalvinderne i Tivoli


F.C. København indledte sæsonen som favoritter til titlen på lige fod med Brøndby, men der var næppe mange, der regnede med at nøglespillere ville blive unge talenter som Jesper Bech, Hjalte Nørregaard, Christian Traoré og Elrio van Heerden - og ikke erfarne kapaciteter som Peter Nielsen, Erik Mykland og Thomas Røll.
 
Champions League-kvalifikationen sendte løverne til Malta, og efter en 4-1 sejr i København, tangerede klubben sin rekord for største europæiske sejr i Europa ved at vinde 6-0 i 40 graders varme i Valletta. 

Den afgørende runde i CL-kvalifikationen stod mod Rangers FC, men trods et fornemt udgangspunkt i form af 1-1 i Glasgow,  tabte løverne hjemme 1-2 efter en skotsk scoring tre minutter før tid. Aldrig havde været klubben været tættere på at kvalificere sig til Champions League. og det var en kæmpe skuffelse, at det ikke lykkedes denne gang. 
 
Kampen gav også debut til den nye brasilianske angriber Álvaro Santos, der blev hentet i Helsingborg med et fantastisk scoringsgennemsnit. Han blev hurtigt et hit blandt klubbens mange fans på grund af sit kraftfulde antrit og naturlige målinstinkt. 

Hjalte Nørregaard erobrede også en stamplads på holdet og lignede Peter Nielsens naturlige arvtager, mens den nyudnævnte anfører, Bo Svensson, var den naturlige ankermand i det centrale forsvar. Erik Mykland spillede sin sidste kamp for F.C. København i starten af oktober, idet en ondartet akillesseneskade siden tvang ham til at opgive topfodbold.
 
Skader og karantæner betød i det hele taget, at Hans Backe ikke kunne stille med det samme hold to kampe i træk. Efter en dårlig indsats og dermed et nederlag til Mallorca i UEFA Cup'en, sluttede holdet dog efterårssæsonen stærkt af. Blandt andet på grund af en stigende formkurve hos Álvaro Santos samt en stærk indsats på midtbanen.

Peter Nielsen stoppede i vinterpausen efter to succesfulde ophold i København, og da både Erik Mykland og Thomas Røll var ukampdygtige, var det op til de unge løver at jagte mesterskabet. Lars Jacobsen kom til fra Hamburger SV for at styrke forsvaret, og den talentfulde U/21-landsholdsspiller, Michael Silberbauer, blev hentet i AaB. 

Brøndby havde et forspring på syv point, da der blev taget hul på forårssæsonen og var dermed udråbt som favoritter til titlen. Det viste sig dog at blive F.C. København, der havde det stærkeste kollektiv.
 
Jesper Bech, der var en af klubbens egne talenter, scorede to mål i sin første optræden fra start, og unge Martin Bergvold imponerede også, inden han ligeledes blev skadet.
 
Hele 26 forskellige spillere optrådte for Byens Hold i "double-sæsonen" og det var derfor svært at se, hvem der var stamspillere, og hvem der var nye. Hans Backe var ofte nødt til at ændre i holdopstillingen, men konceptet blev der ikke pillet ved. Hermed blev der langsomt halet ind på topholdene. Efter at have opbygget formen henover foråret, blev det til en forrygende afslutning på sæsonen, hvor spillerne virkede uimodtagelige for pres.
 
AaB blev besejret 1-0 i pokalfinalen på et mål af Morten Bisgaard, og tre dage senere var hjemmekampen mod AaB særdeles vigtig for mesterskabsdrømmen. Den blev holdt i live i allersidste øjeblik, da Elrio van Heerden debuterede i slutminutterne og udlignede med sin første boldberøring! 

Så var scenen sat til sæsonens sidste kamp på Farum Park. Her blev det Jesper Bechs to mål, komplementeret af Morten Bisgaards og Álvaro Santos' mål i 4-2 sejren over F.C. Nordsjælland, der endeligt sikrede, at mesterskabspokalen blev i København.
 
Alle kritikerne, der i vinterpausen satte spørgsmålstegn ved truppen og cheftrænerens dispositioner, måtte medgive, at da presset blev størst, leverede Byens Hold varen. F.C. København: Doublevindere 2004.