Historisk!

FC Copenhagen v Barcelona

De første 10 sæsoner efter årtusindskiftet bød alle på medaljer, store præstationer og mange gode oplevelser - men ingen større end dem, man blev vidne til i denne helt fantastiske sæson, der endte med i 1/8-finaler Champions League og et aldeles suverænt dansk mesterskab.  Med til historien hører dog også, at det meget let kunne være gået galt allerede i den europæiske kvalifikation!

BATE Borisov var ingen walkover, og efter 0-0 ude stod det 2-2 efter en time i PARKEN, inden N'Doye scorede det mål, der efter en nervøs halv time blev afgørende. Men i play-off blev det værre endnu mod Rosenborg, der let kunne have vundet større end 2-1 i det første opgør. I returkampen blev nordmændene til gengæld kørt helt over inden før pausen, men alligevel stod det kun 1-0 på Sölvi Ottesens hovedstødsmål - det holdt, men det gjorde spændingen i den grad også lige til sidste fløjt, men så kunne jublen bryde og, for CL-gruppespillet var sikret igen.

Her trådte løverne for alvor i karakter og spillede bl.a. lige op med Barcelona på hjemmebane i en af klubbens allerflotteste præstationer nogensinde. En imponerende andenplads i gruppen foran Rubin Kazan og Panathinaikos sikrede en 1/8-finale mod Chelsea. Inden vinterpausen var der reelle forhåbninger om avancement mod et formsvagt London-mandskab, men de fandt formen hen over vinteren, mens løverne igen måtte sande, at det er meget svært at gå ud og toppræstere lige efter to måneders turneringspause.

Trods det tætte europæiske program, og al den virak, det medførte, formåede holdet at gå ubesejret gennem Superliga-efteråret, og den spænding, man havde haft rigeligt af i Champions League-kvalifikationen, mærkede man intet til i foråret. Holdet tabte kun en enkelt kamp, inden man med syv runder igen sikrede mesterskabet definitivt! Til gengæld smed man syv point i de sidste syv kampe, men endte alligevel med et pointgennemsnit på 2,45, som til dato er det højeste nogensinde i Superligaens historie.

N'Doye og Santin blev topscorere i ligaen med 25 henholdsvis 17 mål, så tilsammen tegnede de sig for mere end halvdelen af klubbens 77 scoringer i ligaen. Den eneste lille plet på sæsonen var hjemmebane-nederlaget på 2-4 til AC Horsens i pokalturneringen.

Men alt har en ende, og det havde længe stået klart, at der ville blive en større åreladning efter sæsonen. Ståle og hans assistenttræner Bård Wiggen forlod klubben til fordel for FC Köln, og også en række erfarne nøglespillere sagde farvel . Grønkjær stoppede karrieren, Pospech, Wendt og Kvist fortsatte også karrieren i tysk fodbold, og Antonsson rejste til Italien.

Det er en del af prisen, når man har et hold, der når helt op på det niveau, hvor selv Barcelona går fra banen og erkender, at de har mødt noget af den hårdeste modstand længe…