Ståle starter forfra

Løverne indledte sæsonen med tre nederlag og to uafgjorte og nåede dermed op på 11 kampe i træk uden sejr, når man tog forårsafslutningen med - hvor mesterskabet ganske vist var sikret. Men resultaterne var ikke acceptable for F.C. København, og derfor valgt klubbens ledelse at afskedige Ariël Jacobs - og i stedet vendte Ståle Solbakken tilbage.

Han havde ikke lang tid til at handle på transfermarkedet, men nåede at leje den erfarne nordmand Daniel Braaten og østrigeren Georg Margreitter, som Ståle kendte fra sin tid i Wolverhampton. Den negative stime blev hurtigt vendt, og holdet tabte kun én Superliga-kamp resten af efteråret. Så fra at ligge under nedrykningsstregen efter 10 runder, lå man nr. 3 inden jul med 6 point op til FC Midtjylland. 

Det mest overraskende var dog nok, at man også slap nogenlunde helskindet fra en Champions League-gruppespil med Juventus, Galatasaray og Real Madrid. De tre udekampen blev dog alle tabt, men efter hæderlige indsatser, hvor man ikke røg ind i ydmygende gigantnederlag som selv større klubber præsterede i samme efterårs gruppespil. Og hjemme i København lykkedes det på imponerende vis at spille uafgjort med Juventus og besejre Galatasaray, inden man måtte bøje sig for Real Madrid, der tilføjede løverne det første nederlag på hjemmebane i et CL-gruppespil.

I vinterpausen hentede klubben Andreas Cornelius tilbage fra Cardiff til en handel, der nok var den største nogensinde i dansk fodbold, men som også skal ses i lyset af, at man et halvt år inden havde solgt ham for et markant større beløb. 

Derudover ventede Ståle og staben med de helt store udskiftninger indtil sommer-transfervinduet, men forårets præstationer viste, at der stadig var et stykke vej, før man var hvor man gerne ville være. Det lykkedes dog at nå pokalfinalen, hvor formstærke AaB sejrede, og de løb også med mesterskabet, mens løverne så ud til at måtte nøjes med bronze for blot anden gang siden årtusindskiftet. 

Men tre sejre i de sidste tre kampe sikrede sølvet, da Midtjylland samtidig gik kolde og tabte de sidste tre, og det gav lidt ekstra energi og tro på tingene, da man gik på sommerferie. Så endnu en "skuffende sæson" indebar altså fine præstationer i Champions League, en pokalfinale og et sæt sølvmedaljer.