Pokaltriumf reddede igen sæsonen

Kim Brink, der kom fra OB, var ny i trænersædet med Bjarne Hansen og Michael Manniche som assistenttrænere. Samtidig var der igen stor udskiftning i spillertruppen: Per Frandsen og Michael Johansen var solgt til Bolton, og Christian Lønstrup til Cagliari. Ind kom bl.a. Bjarne Goldbæk, Henrik Larsen, Jacob Svinggaard, Martin Nielsen, Martin Birn, Jesper Sørensen og Mate Sestan. 

For første gang i klubbens historie var man ikke kvalificeret til europæisk fodbold, men måtte nøjes med TOTO Cup, hvor der blev en plads ledig til Danmark, da italienerne ønskede at afgive en af deres. Her indledte løverne med udmærkede resultater, selv om det ikke blev til puljesejr. 
 
I Superligaen fortsatte tendensen fra 95/96-sæsonen med ustabile præstationer og vanskeligheder med at hive vigtige point i land, specielt på hjemmebane. Desuden brugte man i sæsonen hele 30 forskellige spillere, hvilket også vidner om manglende kontinuitet og stabilitet. I et efterår, der stadig er det pointmæssigt dårligste i klubbens historie, måtte fansene vente til den syvende hjemmekamp, før det lykkedes at vinde i PARKEN.
 
Mange nye spillere og mange skader var kun nogle af de problemer, Kim Brink måtte tumle med. Uden for banen rumsterede en investorgruppe med planer om en sammenlægning med den professionelle del af Lyngby Boldklub, Lyngby FC.  

4-4-2-formationen, som Michael Schäfer gik over til i foråret 96, fungerede heller ikke rigtig, så Brink gik tilbage til 3-5-2, og han intensiverede også den fysiske træning mere end man havde været vant til før.

For at forstærke angrebet blev Mark Robins lejet i Leicester, og Michael Manniche gjorde comeback i en alder af 37, men heller ikke de kunne forhindre, at klubben overvintrede klubben under nedrykningsstregen.
 
I foråret begyndte resultaterne dog at komme, og klubben bevægede sig over og væk fra nedrykningsstregen. Først i slutningen af maj var man dog definitivt fri af nedrykning efter en dramatisk 1-0-sejr over et af de andre bundhold, AB. 

Ligesom to år tidligere spillede man sig også i pokalfinalen ved bl.a. at eliminere Silkeborg i semifinalerne. Da Ikast samtidig slog Brøndby ud, stod løverne igen overfor en 1. divisionsklub i finalen, som blev en tæt affære. Byens Hold vandt dog efter to sene mål af Carsten Hemmingsen og David Nielsen, der i vinterpausen var hentet i Fortuna Düsseldorf.

Således endte den hidtil mest turbulente sæson trods alt med et trofæ og en 8. plads i ligaen, hvor man kunne trøste sig med at have været det fjerdebedste hold i forårssæsonen.