De sultne løver indledte det nye årtusinde med nye kræfter og etablerede sig for alvor i toppen af dansk fodbold.

Sæson

Superliga

Pokal

Europa

00-01

1

1/8-finale

 

01-02

2

Finale

UC 3. runde

02-03

1

1/4-finale

UC 1. runde

03-04

1

Vinder

UC 2. runde

04-05

2

1/2-finale

UC 1. runde

05-06

1

1/4-finale

UC 1. runde

 

Med ansættelsen af Niels Chr. Holmstrøm i sommeren 1999 havde F.C. København ikke bare fået en stor fodboldkapacitet ind i rækkerne, men også en person med dybe rødder i moderklubberne samt en solid organisatorisk erfaring inden for idrætsverdenen.

Roy Hodgson blev hentet ind som træner i sommeren 2000, og under hans erfarne ledelse fik Byens Hold et helt nyt udtryk med en bundsolid 4-4-2-organisation med klare roller og taktiske koncepter. Og et år senere kunne anfører Michael Mio løfte mesterskabstrofæet efter en fantastisk sæson, der kulminerede med Zumas ikoniske saksespark i guldkampen mod Brøndby.

Samme forår blev PARKEN’s nye rulletag indviet til Eurovision Song Contest-finalen, og det gav yderligere muligheder for at afvikle arrangementer i Nationalarenaen.

Hodgson forlod dog klubben i utide efter blot én sæson, men snart blev Hans Backe præsenteret som afløser. Han var kun få minutter fra at genvinde mesterskabet, indtil Brøndby udlignede i den direkte afgørende guldkamp i PARKEN.

Året efter fik løverne dog revanche, da en overtidsscoring af Hjalte Nørregaard ude i Brøndby banede vejen for endnu et københavnsk mesterskab. Det blev til yderligere guld og sølv, inden Hans Backe takkede af ved udgangen af 2005 og overlod et FCK-mandskab på førstepladsen til Ståle Solbakken.