Karl-Johan Johnsson

FCK henter Karl-Johan Johnsson

F.C. København har købt den svenske målmand Karl-Johan Johnsson af den franske klub EA Guingamp og skrevet kontrakt med ham til sommeren 2023.

”Kalle” Johnsson er bedst kendt i Danmark for sine to sæsoner i Randers FC, hvor han spillede fra 2014-16. Siden har han spillet for EA Guingamp i den franske Ligue 1 og er desuden noteret for 7 A-landskampe for Sverige og 17 U21-landskampe.

- - - -

Ståle: "Bundsolid keeper"
”Efter salget af Jesse Joronen har vi haft behov for en stærk og solid erstatning, og i Kalle Johnsson får vi en bundsolid keeper, der har international erfaring og kender den danske liga indgående," siger Ståle Solbakken.

"Han er lige nu i top tre blandt de svenske keepere, og vi er meget trygge ved vores målmandsteam med ham, Sten Grytebust og Frederik Ibsen.”

”Vi skal have en stærk konkurrence på alle positioner, og det får vi også på målmandsposten. Vi ser meget frem til at arbejde sammen med dygtige og erfarne keepere, som alle hører til blandt de bedste i Skandinavien, og vi føler, at vi står stærkt på den position.”

“Kalle og Sten er meget ens i målmandsstil, hvilket gør det lettere for resten af holdet, hvis vi skifter mellem de to.”

- - - -

Johnsson: "Et skridt frem i min karriere"
Kalle Johnsson glæder sig til at vende tilbage til dansk fodbold og blive en del af FCK:

”FCK er på alle niveauer en international klub, som altid spiller med om titlerne og jagter de største europæiske turneringer. Derfor ser jeg det her som et skridt frem i min karriere, og jeg glæder mig virkelig over denne mulighed."

"Jeg ved, at der bliver hård konkurrence om at blive førstemålmand, men jeg er et konkurrencemenneske, og jeg er sikker på, at vi i målmandsteamet vil skærpe hinanden og sammen øge holdets chancer for succes.”

”Jeg ser virkelig frem til at møde mine nye holdkammerater og alle, der arbejder i klubben. Der venter store opgaver foran os allerede fra starten af sæsonen, og jeg vil gøre alt jeg kan for, at vi sammen når vores mål,” siger Kalle Johnsson.

- - - -

Kalle Johnsson får rygnummer 21 og træner med i formiddag på træningsanlægget på Jens Jessens Vej 10.

Fakta
Navn: Karl-Johan Johnsson
Født: 28. januar 1990
Position: Målmand
Tidligere klubber: Halmstads BK, NEC Nijmegen, Randers FC og EA Guingamp