Kampreferat: FCK vs. Wes

Flot fremmøde til sommerens sidste testkamp
Det er ikke hver dag et Premier League-mandskab lægger vejen forbi PARKEN, og da der samtidig var anledning til at sige farvel og tak til Dame N’Doye, inden han drager til Moskva, så var 3.197 tilskuere mødt frem, hvilket er ganske flot, når man tænker på, at kampen også blev streamet live her på FCK.DK – om end med nogle lydproblemer, hvilket vi selvfølgelig beklager.

West Bromwich er i øjeblikket i træningslejr i Sydsverige og havde i deres hidtil eneste træningskamp tabt 0-1 til Malmö FF. Men manager Steve Clarke – den skotske Chelsea-legende, der overtog roret fra Roy Hodgson, da han blev landstræner – har stadig god tid til forberedelserne, for Premier League begynder først den 18. august, hvorimod Ariël Jacobs drenge allerede om en uge skal i gang med Champions League-kvalifikationen. Derfor var planen også at de fleste kun skulle spille 45 minutter, og blandt de elleve der startede på banen var der kun fire gengangere fra startformationen mod SønderjyskE i søndags.

Gæsterne kom bedst fra start og producerede allerede i 2. minut en udmærket mulighed, da Marc-Antoine Fortune var lige ved at finde Peter Odemwingie – den uzbekist-fødte nigerianer, der spillede i N’Doyes nye klub, Lokomotiv Moskva, indtil for et par år siden.

Kanon-frispark bragte gæsterne i front
Samme Odemwingie var på færde efter et lille kvarter, hvor han prøvede at mase sig gennem to forsvarere lige uden for feltet, og den duel takserede dommer Michael Johansen til et direkte frispark lige uden for feltet. Højre back’en Steven Reid tog tilløb og tordnede bolden i kassen via underkanten af overliggeren helt oppe i krydset, hvor Kim Christensen ikke nåede op, før det var for sent. Lidt af en perle, som man bare må bøje sig for og applaudere.

I den modsatte ende kneb det med at spille sig til afslutninger, og efterhånden begyndte løverne i stedet at forsøge sig med skud fra distancen. Det kunne med lidt held og præcision også have givet bonus, men et Claudemir-forsøg blev rettet af til hjørne, et Cornelius-skud strøg lige forbi og endnu et forsøg fra den unge angriber blev snuppet af WBA-keeperen Luke Daniels. Ind imellem havde Pape Paté Diouf også et lumsk forsøg fra omkring 35 meter, som var ved at overrumple Daniels, der dog fik viftet den til hjørne.

I denne fase – fra midten af 1. halvleg og frem mod pausen – havde gæsterne også sine muligheder. Først smed Jerome Thomas en stor kontramulighed væk med en sløset aflevering på midten, hvor han ellers havde tre medløbere. (Det lyder egentlig forkert at kalde dem det, men de løb i hvert fald med i fuld fart.) Og samme Thomas havde en kæmpe skudchance i det 29. minut, da han fik for meget tid og i feltet til at trykke af, men Kim Christensen dykkede godt ned og fik pareret.

Fem minutter før pausen holdt man vejret, da Lars Jacobsen – dagens første anfører – blev liggende og ømmede sig efter en duel med selvsamme Jerome Thomas, og landsholdsbacken flåede straks sin højre støvle af, så han kunne se hvor galt det var fat med foden. Han valgte straks at forlade banen for ikke at tage unødige risici, men det skulle efter alt at dømme ikke være noget alvorligt.

Planlagt masse-udskiftning i pausen, hvor der var afsked med N'Doye
Sölvi Ottesen overtog anførerbindet, og Christoffer Remmer kom på banen nogle minutter før det var planlagt, mens der i pausen blev foretaget yderligere syv udskiftninger, så holdet til 2. halvleg bestod af: Christensen – Remmer, Stadsgaard, Sigurdsson, Oviedo – Bolaños, Grindheim, TK, Frederiksen – Claudemir, Santin.

Mens de varmede flittigt op i pausen blev der også taget en bevægende afsked med en tydeligt rørt Dame N’Doye, der fik blomster fra Fan Club’en, en lille tale fra CV og en smuk og velfortjent hyldest fra fansene.

Det var som om, der kom lidt mere flow i spillet efter pausen, hvor gæsterne også virkede lidt tamme i det, hvilket jo kan skyldes, at de stadig er i en opstartsfase – og i øvrigt begyndte de også at skifte en hel del ud i løbet af halvlegen.

Claudemir fik efter 6 minutter en skudchance uden for feltet, men skød et stykke forbi, og lidt efter var han med i en 1-2-kombination med Remmer, der var gået med frem, men desværre ikke fik bolden under kontrol, da han fik den lige inden for kanten af feltet.

Men selvom københavnerne havde bolden rigtig meget, så kneb det stadig med at spille sig frem til chancer. Midt i halvlegen fik Santin dog trukket sig godt fri midt i feltet og trykkede af, men Luke Daniels tog godt for sig i situationen. Kort forinden havde Peter Larsson i øvrigt afløst Stadsgaard i midterforsvaret, men nede i den ende var der ikke meget at lave, før WBA’s indskiftede Simon Cox fik en pænt stor skudmulighed i feltet efter et indlæg fra venstre side, men hans afslutning strøg tæt forbi den fjerneste opstander. Kanonskytten Steven Reid diskede lidt efter op med endnu et knaldhårdt frispark, men denne gang fik Kim handskerne på og snittet den til hjørne.

To WBA-mål i de sidste minutter var lige i overkanten
Nogle minutter efter igangsatte Grindheim en kontra, hvor de hvidklædte var 3 mod 3, men Bolaños’ afslutning gik forbi mål. Lidt efter tog Grindheim selv chancen fra distancen, og keeperen havde en del besvær med at få slået hans glimrende forsøg med venstrebenet til hjørne.

Bedst som man havde indstillet sig på et tåleligt 0-1-nederlag strøg indskiftede Shane Long af sted i venstre side og ned i feltet, hvor Peter Larssons tackling af ham resulterede i et straffespark i det 89. minut. Long tog det selv, og da Kim Christensen - der bar anførerbindet i 2. halvleg - gik til højre, trillede han den køligt ind i den modsatte side.

Et ærgerligt mål på det tidspunkt, selv om der kun var tale om en træningskamp, men Santin kunne og burde have reduceret i det første minut af overtiden, da han tæt under mål sendte bolden lige over det fjerneste målhjørne.

I stedet gik det hverken værre eller bedre end at englænderne nåede at score til 3-0, da et langskud fra Gabriel Tamas blev rettet af af Bryan Oviedo, så bolden lidt heldigt trillede ind ved den fjerneste stolpe, mens Kim Christensen strandede i den anden side af målet og bare kunne se ærgerligt til.

3-0 var vist lige i overkanten, men det ændrer jo ikke på værdien af træningskampen som sådan. Men nu er der ikke flere testkampe – på lørdag er det alvor mod AaB, og så er det næste onsdag, det går løs mod Club Brügge!