Kampreferat: FCK vs. Clu

Claudemir med igen
Ariël Jacobs havde som ventet Claudemir med igen efter de to dages Superliga-karantæne, og han dannede par med TK på den centrale midtbane. Mere overraskende var det måske, at der også var blevet plads til både Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius i startopstillingen, mens bl.a. Vingaard og Abdellaoue tog plads på bænken.

I de første minutter var der lidt usikkerhed at spore i FCK-bagkæden, da begge islændinge ramte ved siden af bolden, da de ville cleare et fladt indlæg fra venstre, men alle gode gange tre, og så fik Oviedo hamret den ud af feltet, før det blev rigtig farligt. Og det blev det i det hele taget aldrig for alvor… belgierne var tydeligvis kommet for at spille på 0-0, sådan som Jacobs havde forudset, men selvfølgelig ville de ikke gå af vejen for en 1-0-sejr, der ville gøre det markant sværere for løverne i returkampen end 0-0 eller 1-1.

Forsigtige belgiere havde læst på lektien
På papiret stillede Brugge op i en 4-4-2, men så snart hjemmeholdet havde bolden, gik de ned i en 4-1-4-1 med Zimling som midtbanesweeper og angriberen Meunier som en ekstra midtbanespiller – formentlig også fordi de havde læst på den lektie, der hedder ”Jacobsen og Oviedo kommer meget på kanterne”. Det bar deres spil i hvert fald præg af, men helt holde de to backs fra fadet kunne de nu ikke.

Netop Lars Jacobsen fik sendt et godt, fladt indlæg ind i Brugge-feltet efter 7 minutters spil, men Vladan Kujovic gik godt ud og fik sikret sig bolden for næsen af Santin. Brasilianeren havde til gengæld selv et rigtig godt forsøg efter 10 minutters spil, hvor hans langskud ikke var langt fra trekantsammenføjningen – men altså desværre på den forkerte side af træværket…

Der var meget god energi og vilje i det københavnske spil, men et par uheldige skift fra venstre til højre trak lidt fra, men til gengæld arbejdede alle godt for sagen mod de arbejdsomme og pågående belgiere.

Godt Sölvi-hovedstød
Pågående var anfører Hoefkens også midt i halvlegen, da han måtte tage ulovlige midler i brug for at bremse Nicolal Jørgensen, der fikst havde vendt ham af midt på deres halvldel og  sat kursen ned mod feltet. Det kostede korrekt et gult kort, og Hoefkens skal være glad for, at det blev det eneste kort han så i dag… Bolaños tog frisparket, og ved fjerneste stolpe kom Sölvi Ottesen højest, men Hoefkens havde temmelig godt fat i islændingens arm, så han kun med besvær kom frem til bolden og headede forbi… Folkedomstolen på B- og C-tribunen, der alle stod godt placeret i situationen, var i hvert fald ikke i tvivl om at der var straffe, men det ville den rumænske opmand ikke høre på, og det bøjer vi os selvfølgelig for.

Lidt efter var den ene af Brugges danskere, Jim Larsen, med oppe og heade på en belgisk dødbold, men forbi mål, og det var faktisk kun på dødbolde, at belgierne var en smule målfarlige. Til gengæld diskede de kampen igennem op med opsigtsvækkende mange upræcise hjørnespark, idet langt de fleste blev slået lige ind i hovedet på en FCK’er ved nærmeste stolpe.

Lars Jacobsen med dagens detalje
Lidt efter den halve time noterede man kampens bedste detalje, da Lars Jacobsen var gået med frem i højre side og fik bolden af Bolaños, hvorefter han straks sendte costaricaneren til baglinjen med en hælaflevering bagom hans venstre støtteben (Lars’, altså…). OK, man skulle nok have været der, men lækkert så det ud.

Mod slutningen af halvlegen fulgte en mindre god periode med en del københavnske boldtab, men belgierne formåede ikke at udnytte det til at skabe det helt store.

Endnu større Sölvi-hovedstødschance
Bryan Oviedo indledte 2. halvleg med et giftigt indlæg fra venstre side, hvor både Santin og Cornelius lå i rigtig godt positioner inde foran, men desværre fik midterforsvareren Donk slået bolden til hjørne. Minuttet efter var vi meget tæt på ”den-skulle-ha’-været-der”-kategorien, da Sölvi Ottesen kom godt op til et præcist Lars Jacobsen-indlæg, men pandede bolden forbi den ene opstander. Havde den siddet lige inden for stolpen, var keeperen aldrig nået ned til den!

Efter 53 minutter var der bud efter 1-0-målet igen, da Nicolai Jørgensen energisk sled sig fri i venstre side og smukt sendte Santin af sted i frit løb ind i feltet, men desværre nåede Jim Larsen på tværs og tackle ham, inden han fik afsluttet. Oviedo samlede returen op og prøvede at drible sig fri på baglinjen, men igen var Larsen på spil, gjorde sig bred og afværgede, mens Oviedo forgæves appellerede for, at han havde taget hånden til hjælp.

Jim Larsen fik Brugges største - og eneste - farlige chance
Efter præcis en time havde Brugge succes med et af deres hjørnespark, da Refaelov slog den lige ind foran mål, hvor Jim Larsen – der var han igen – dukkede op og headede i rigtig god position, men somehow fik sendt bolden forbi mål på en chance, der var lige så stor som Sölvi's i starten af halvlegen. Men strengt taget også den eneste, de havde i hele kampen, hvilket i høj grad er en cadeau til københavnerne.

Minuttet efter var Bolaños nærgående i den anden ende, da han sendte et godt langskud af sted fra ca. 25 meters afstand, men den hvislede en halv meters penge forbi Kujovics mål, og for en sikkerheds skyld var han da også godt ude efter den.

Egentlig kan det undre, at stillingen stadig var 0-0 på dette tidspunkt, for der havde været udmærkede muligheder i begge ender, men fra omkring midten af 2. halvleg begyndte det så småt at ebbe ud med chancerne.

Brugge måtte nødtvungent tage Zimling ud, efter at han tilsyneladende fik en forstrækning i det ene baglår, men hvordan det egentlig gik til, står lidt hen i det uvisse. Men ærgerligt for landsholdsspilleren, som både er en vigtig brik på det danske landshold og den defensive belgiske midtbane.

Længere mellem chancerne mod slutningen
Tyve minutter før tid foretog Ariël Jacobs sin første – og eneste, skulle det vise sig – udskiftning, da Vingaard afløste Bolaños. Selv om spillet dalede lidt i tempo og intensitet, fejlede stemningen på lægterne ikke noget, og den pænt store delegation af belgiske fans lod sig også høre engang imellem, selv om de for det meste blev overdøvet af hjemmeholdets veloplagte tilhængere.

Små 10 minutter før tid gav anfører Hoefkens dommeren muligheden for at sende ham tidligt i bad, da han noget klodset fejede benene væk under Oviedo, da han forsøgte at bryde igennem på kanten. Han pegede dog ivrigt på bolden, som imidlertid var flere meter væk, da han satte sin ”tackling” ind, og den rumænske dommer mente åbenbart, at det var nok med det ene gule kort, han havde fået i 1. halvleg.

"Historien gentager sig" - siger man...
Til gengæld nåede både Sigurdsson og Vingaard at få advarsler mod slutningen, men nogen brutal kamp var der på ingen måde tale om, selv om belgierne vandt kortkampen med 3-2.
Selve kampen sluttede som den begyndte, og det er ikke noget tosset resultat at have med i bagagen til returkampen – for nogen af holdene… spændingen er i hvert fald intakt, og selv om det er historie nu, så kan man jo godt gå og mindes den aften for nogle år siden, hvor Santin sikrede en 1-0-sejr dernede og sendte løverne videre i Europa League. Der er da nogen, der altid går og siger, at historien gentager sig!