Kampreferat: FCK vs. AGF

FCK indledte kampen godt
Ariël Jacobs havde valgt at indlede med ni af de elleve, der startede inde i triumfen mod Club Brugge i onsdags. Sölvi Ottesen sad helt over og afløstes af Kris Stadsgaard, og Andreas Cornelius blev foretrukket frem for Martin Vingaard som en konsekvens af, at løverne stillede op i den ”normale” 4-4-2-formation.

Hjemmeholdet indledte kampen godt og lagde fra start et højt pres på de århusianske oprykkere, om end det ikke var overraskende, at modstanderne i PARKEN også denne aften indledte med at stå lavt med kæderne og se tiden an. Det blev dog gæsterne, der stod for kampens første farlige afslutning, da Søren Berg efter en halv snes minutter sendte et giftigt skud af sted fra kanten af feltet, men Johan Wiland reddede godt og fik også verfet returbolden væk for næsen af en angriber.

Mindre overbevisende var hans målmandskollega Steffen Rasmussen i den anden ende, da Nicolai Jørgensen på det næste angreb sendte et fladt indlæg ind i feltet, for keeperen gik helt galt af den, så Bolaños var lige ved at kunne ekspedere bolden i tom kasse – hvis ikke Anders Kure havde nået at kaste sig ned og blokere skuddet.

Marginalerne med AGF
Efter et kvarters tid var marginalerne igen med gæsterne, da David Devdariani var med nede i eget felt og var centimeter fra at sende bolden i eget net, men slap med skrækken, da den tog stolpen og sprang ud til ham selv igen… Men kampen sprudlede nu, og få minutter efter sendte den meget veloplagte Nicolai Jørgensen en fremragende stikning i dybden til Bolaños, der i feltet løftede en bolden over en modstander for at komme fri til skud, men blev tacklet i sidste øjeblik – og desværre studsede bolden AGF’s vej, så Santin ikke fik fat i den foran tomt mål.

Scoringsmæssigt blev det således ved lige ved og næsten, men løverne dominerede kampen solidt og tålmodigt, og havde halvlegen igennem et boldovertag tæt på de 60-40. Efter 26 minutter var var Nicolai Jørgensen på spil igen, da han var trukket over i højre side og fik sendt et tørt hug af sted mod mål, men den strøg et par meter forbi. I samme minut diskede han op med en flot maskeret aflevering til Cornelius i venstre side, men han fik ikke slået indlægget ind til Santin inde foran.

Lidt efter forsøgte Lars Jacobsen sig med et langskud efter at have spillet et kort hjørne til Claudemir og fået bolden igen i udkanten af feltet, men den gik et stykke forbi mål. Og stadig inden uret havde rundet 30:00 slog Lars Jacobsen et glimrende tværbold fra højre mod venstre, som Nicolai Jørgensen tog imod, trak ind i banen og sendte et hårdt, fladt og studsende skud af sted, som Steffen Rasmussen med lidt besvær fik pareret.

Solid københavnsk defensiv gav intet væk
AGF havde mere end svært ved at komme frem til noget, og dels agerede FCK-forsvaret sikkert og solidt, og Claudemir og TK havde også sin store andel af æren for at mange AGF-angreb blev trevlet op, inden de nåede ned til FCK-feltet. Ved en enkelt lejlighed måtte César Santin dog tage ulovlige midler i brug for at bremse Hjalte Nørregaard et par meter uden for feltet, men frisparket blev trillet til Stephan Petersen, der sendte bolden milevidt forbi.

Seks minutter før pausen brændte det igen på nede i den anden ende, da et Bolaños-hjørnespark fra venstre endte hos Nicolai Jørgensen i højre side, og via Cornelius endte bolden hos Ragnar Sigurdsson i en ganske god skudposition, men islændingens afslutning gik på den gale side af stolpen. Trods overvægt i spil og chancer måtte hjemmeholdet derfor nøjes med 0-0 ved pausen.

Lækkerbisken bragte løverne i front
Efter pausen fortsatte hjemmeholdet sin kværnende dominans, og det lignede et straffe til Santin, da Anders Kure kantede ham i en duel i feltet, men Michael Johansens fløjte var tavs ved denne lejlighed. I stedet var det igen Søren Berg, der fik halvlegens første farlige afslutning, da han slap fri i venstre side af feltet og testede Wiland med en flad afslutning mod fjerneste stolpe, som den svenske keeper dog nåede stærkt ned og afværge. Men minuttet efter kom københavnerne på sejrskurs med en sand delikatesse af et mål! Bolaños løftede elegant bolden hen over et par århusianere og ind i feltet til Santin, der strakte sig og lobbede bolden over Steffen Rasmussen og i netmaskerne.

Minuttet efter kunne brasilianeren have øget til 2-0, da Nicolai Jørgensen spillede ham godt i feltet, og han trak sig fint fri, men afsluttede ikke bedre end at Steffen Rasmussen kunne parere. Mindre et minut efter blafrede netmaskerne dog alligevel, da Andreas Cornelius fik bolden af Bolaños uden for feltet, tog et træk og trykkede af med et tørt, fladt hug, som Steffen Rasmussen ikke kunne nå ned til.

Dermed stod de to angribere igen lige, 4-4, på topscorerlisten, men efter 67 minutter fik Santin muligheden for at komme op på fem sæsonscoringer, da Stephan Petersen havde hånd på bolden i det kriminelle felt, men den normalt sikre straffesparks-skytte sendte bolden på overliggeren.

Alligevel virkede kampen fuldstændig afgjort, selvom der stadig var 20 minutter igen, for AGF havde intet at svare igen med, selv om både havde sendt Søren Larsen på banen i pausen og nu smed Graulund og Akharraz ind i et forsøg på at vende slagets gang. Selv om løverne gik lidt ned i tempo, kunne de dog uden problemer dominere resten af kampen og stadig spille sig frem til den ene store chance efter den anden.

Santin revancherede sit brændte straffe
Med 12 minutter igen fik Oviedo en stor chance for at komme på tavlen, da Cornelius spillede ham helt fri i venstre side af feltet, men angrebsbacken overplacerede sin afslutning. Minuttet efter var Cornelius på færde igen, fyldt med selvtillid efter 2-0-målet, og han afdriblede først Stephan Petersen på baglinjen og blev så nedlagt af Pasanen, og Michael Johansen pegede for anden gang på elleve meter-pletten.

César Santin insisterede selvsikkert på at revanchere sig, og det lykkedes også, da han koldt udplacerede Steffen Rasmussen. Nogen vil huske, at han gjorde det samme mod Nordsjælland i november 2010. Her brændte han også, men fik så et nyt straffe lidt efter, som han udnyttede.

Herefter blev brasilianeren udskiftet med Abdellaoue og modtog fortjent et bragende fra fansene, der tidligere også havde sendt stående ovationer efter Nicolai Jørgensen og Bolaños, da de udgik til fordel for Vingaard henholdsvis Bengtsson. Vingaard prøvede at overliste Steffen Rasmussen på et direkte frispark tæt på baglinjen, Abdellaoue havde et nærgående hovedstød tæt under mål efter et indlæg fra Pierre Bengtsson, Vingaard havde et langskudsdrøn, der strøg lige over mål, og i overtiden var Cornelius centimeter fra at spille Santin helt blank inde foran mål, men afleveringen lå en anelse for skævt.

Retfærdighedsvis skal også nævnes, at Graulund havde et udmærket dykkende skud, der desværre for AGF dykkede for sent og landede i nettaget, men alt i alt kunne 3-0-sejren let været blevet større. Det var dog rigeligt til at fastholde forspringet i toppen af tabellen, hvor løverne stadig er det eneste ubesejrede hold efter 5 spillerunder.