Kampreferat: Esb vs. FCK

Seks nye ansigter
Ariël Jacobs og trænerteamet havde skiftet ud på hele seks pladser i forhold til den seneste kamp mod Club Brugge, og blandt andet var der debut fra start til Christoffer Remmer, der i sommeren blev rykket op i førsteholdstruppen sammen med Andreas Cornelius og tredjekeeper Jakob Busk.

Københavnere kom udmærket fra start, og efter et par minutters spil var Andreas Cornelius lige ved at spille Abdellaoue fri i dybden, men Nicolai Høgh fik afværget. Cornelius fik bolden i nettet efter en halv snes minutter, men da var der for længst dømt frispark mod ham – men det så unægtelig ud som om forsvareren havde hånd på forinden i duellen om bolden. Minuttet efter fik Claudemir – netop tilbage efter to dages Superliga-karantæne – en tidlig advarsel for at løbe Mikkel Vendelbo ned bagfra, da han var i fuld fart ned mod FCK-feltet, men det efterfølgende frispark sparkede de langt over mål.

I det hele taget så man ikke mange offensive aktioner fra hjemmeholdet, der kun havde Jesper Lange helt fremme, og mest farligt var det ved de 2-3 hjørnespark, de fik fra højre side, hvor de sendte godt med spillere ind i det lille målfelt, men Johan Wiland gjorde hver gang hvad han skulle og sikrede sig boldene.

Selv om københavnerne havde bolden i ca. 60 % af tiden, så var det også så som så med afslutningerne i den anden ende, men Vingaard havde et forsøg fra distancen midt i halvlegen, som imidlertid sad lige på Lukas Hradecky.

Efter 27 minutter var der dog bud efter 1-0, da Christian Grindheim trykkede godt af uden for feltet, og via en Esbjerg-fod havde bolden retning mod det ene målhjørne, inden Hradecky i sidste øjeblik fik slået den til hjørne.

Esbjerg-træner Jess Thorup havde inden kampen talt om vigtigheden af, at hans tropper denne gang fik det første mål i kampen, og efter en god halv time fik Mikkel Vendelbo en ganske god skudmulighed lige uden for feltet, men sparkede lige over mål.

Vingaard-scoring på debutant-oplæg
I stedet slog gæsterne til i den anden ende… Debutanten Christoffer Remmer rykkede godt i højre side, fik bolden af Bolaños og trak forbi en modspiller og slog et glimrende indlæg midt ind i feltet, hvor Martin Vingaard firsttimede den i nettet uden chance for Hradecky. Smukt og enkelt!

Resten af halvlegen dominerede københavnerne massivt med et godt og aggressivt presspil, der ikke tillod hjemmeholdet noget som helst, bortset fra endnu et hjørne, som Wiland igen tog sig sikkert af.

Esbjerg kom godt ud til 2. halvleg og lignede nogen, der havde aftalt at skyde på alt hvad der rørte sig, for de forsøgte sig tre gange fra distancen i de første 5-6 minutter, men uden at ramme målet. Også i den anden ende var de nærgående, da Kian Hansen var tæt på at overliste sin egen keeper, da han ville cleare et indlæg fra Pierre Bengtsson, men heldigvis for hjemmeholdet strøg denne bold også over mål…

Godt med afslutninger efter pausen
I en afvekslende og tempofyldt åbning på halvlegen kom Christian Grindheim også til en rigtig god mulighed lige uden for Esbjerg-feltet, men en forsvarer fik blokeret hans tørre hug. Minuttet efter var det Cornelius, der med ryggen til mål fik sendt et hovedstød af sted, som strøg lige over mål. Efter et kvarters tid faldt halvlegens hidtil største chance dog, og den tilfaldt hjemmeholdets Sebastian Andersen, der var kommet på banen til 2. halvlegs start. Et indlæg fra højre endte hos ham lige i hjørnet af det lille målfelt, hvor han satte indersiden på, men sendte det kæmpe tilbud over mål.

Ligesom i 1. halvleg svarede gæsterne igen lige efter en farlig Esbjerg-afslutning! Bolaños slog et fremragende indlæg fra højre side, og inde foran mål mødte Cornelius den perfekt og pandede den hårdt og præcist i netmaskerne fra nært hold til sin tredje sæsonscoring. Dermed bragte han sig faktisk op på siden af Santin på topscorerlistens førsteplads!

Esbjerg opgav dog ikke håbet, og 2-måls-føringen fik kun lov at stå i 4 minutter, så tacklede Jakob Ankersen sig forbi Sigurdsson i FCK-feltet og bankede bolden forbi en chanceløs Johan Wiland. Ærgerligt med så hurtig en reducering, for det gav hjemmeholdet yderligere blod på tanden og betød, at københavnerne måtte arbejde stenhårdt for at forsvare føringen.

Flere muligheder for at lukke og slukke
Det gjorde man dog også, og med 20 minutter igen kunne man endda have lukket og slukket, da Claudemir fik en god mulighed efter et indlæg fra venstre, men sendte bolden tæt forbi mål. På det tidspunkt havde Santin netop afløst Abdellaoue, og kort efter kom TK på banen i stedet for Bolaños, hvorefter Grindheim gik ud på højrekanten.

Tolv minutter før tid var der igen optræk til lukning og slukning, da Santin lidt tilfældigt fik en stor skudchance i feltet, men han vendte rundt og sparkede bolden meget tæt forbi den ene opstander. Dermed var spændingen desværre intakt, men selv hjemmeholdet ihærdigt masede på, kom de ikke til de helt store muligheder – før ét minut før ordinær spilletids udløb, da et indlæg fra Jonas Knudsen i venstre side endte hos en helt fri Demba-Nyrén ved fjerneste stolpe, men Wiland fik mesterligt pareret hans hovedstød – og returbolden sparkede Mikkel Agger forbi mål.

Tættere kom vestjyderne ikke, og i de tre minutters overtid sørgede københavnerne rutineret for at holde dem væk fra mere, så man kunne rejse hjem til hovedstaden med tre velfortjente point i bagagen.