Kampreferat: FCK vs. Cer

Én svale gør ingen sommer, og tre sejre i fire testkampe gør ingen til mester - men når det er sagt, har det efter omstændighederne set fornuftigt ud i løvernes optaktskampe til den nye sæson. Senest blev belgiske Cercle Brügge besejret 2-1 i en kamp, der både bød på gode perioder med fine angreb, chancer og scoringer og på mindre gode perioder, der viste at der stadig er plads til forbedring.

Københavnerne skulle egentlig have haft Johan Wiland på mål, men en øm skulder på kampdagen betød, at man valgte at spare ham, og i stedet vogtede Kim Christensen målet. Det blev dog Cercle-keeperen Bram Verbist, der først bragte sig i fokus, da han efter få minutter helkiksede en aflevering helt ude ved den ene sidelinje. I stedet fik Bolaños fra lang afstand en noget uventet mulighed for at sende bolden ned i det tomme mål, men costaricanerens afslutning gik forbi.??

Ellers var gæsterne mest på bolden i det første kvarters tid, dog uden at komme frem til noget særligt, og uden at løverne på nogen måde var ude af kampen. Santin og Oviedo havde et par langskudsforsøg efter 14-15 minutter, før gæsternes Rudy fik en ganske god skudmulighed i feltet, men han afsluttede lige på Kim Christensen.?

Mos og Ragnar lynede med få minutters mellemrum
Efter 20 minutter skete der imidlertid ting og sager nede i det belgiske felt, og med få minutters mellemrum bragte københavnerne sig foran 2-0! Først var det måltyven Mustafa Abdellaoue, der flugtede et hårdt, præcist Bryan Oviedo-indlæg fra venstre i netmaskerne bag Verbist, og tre minutter senere var Oviedo igen i oplæggerens rolle – denne gang med et venstrebens-frispark fra højre side, som Ragnar Sigurdsson pandede i nettet til 2-0.

For god ordens skyld skal lige nævnes, at Cercles Lukas van Eenoo havde et temmelig nærgående hug mellem de to FCK-scoringer, og dermed kunne han have forpurret det, der skulle vise sig at lugte lidt af ”den farligste føring”. Det var i hvert fald som om hjemmeholdet begyndte at tage lidt for let på tingene efter 2-0-målet...

Belgisk reducering før pausen
Omkring den halve time var belgiernes anfører Hans Cornelis tæt på at finde det nærmeste målhjørne med et giftigt frispark, og i det 34. minut fik de uddeling, da Igor Vetokele fik bolden i feltet og løftede den op over Kim Christensen og helt op i det ene målhjørne.

Hjemmeholdet svarede dog godt igen inden pausen, hvor bl.a. Sölvi Ottesen var lige ved at nå frem til et Oviedo-hjørne fra venstre, men bolden strøg på tværs gennem det lille målfelt.

Københavnerne, der jo nu optræder i udstyr fra Adidas, benyttede pausen til at skifte fra den klassiske helhvide spilledragt til den nye europæiske udebanedragt helt i rødt, men det var de samme 11, der løb på banen til 2. halvleg.

Belgierne lagde igen ud med at have bolden mest, og Vitokele testede Kim Christensen med et hårdt, fladt langskud, som han måtte give en retur på, som Sigurdsson clearede til indkast. Men karakteristisk nok var man nødt til at forsøge sig fra distancen, for inde i feltet lukkede hjemmeholdet udmærket af for belgiske afslutninger, og efter et lille kvarters tid vendte spillet, og løverne indledte en rigtig god periode.

Flere gode københavnske afslutninger
I samme periode Christian Grindheim og Andreas Cornelius på banen i stedet for Thomas Kristensen og César Santin, men allerede efter få minutter fik Grindheim et skrub, der tvang ham til at udgå 4-5 minutter senere til fordel for Martin Bergvold. Inden da havde Cornelius vist stort gå-på-mod og skabt en god mulighed til Mos inde foran, og nordmanden fik også en fremragende frispilning i højre side af feltet fra Martin Vingaard – anfører i dagens anledning – men måtte se Verbist parere med en fornem redning.

Tættere kom man ikke, hvorimod gæsternes Tim Smolders hamrede en bold på overkanten af overliggeren med godt et kvarter igen – men så kom Cercle heller ikke nærmere. Mens begge hold skiftede flere og flere spillere ud, dalede tempoet og intensiteten i kampen, og hjemmeholdet koncentrerede sig rutineret om at få tiden til at gå uden at lukke belgierne frem til noget. Det lykkedes også ganske udmærket, og faktisk var det tættere på 3-1 end 2-2, da Mos i overtiden måtte se den belgiske målmand forhindre endnu scoring med en glimrende redning.

Kris Stadsgaard og Pierre Bengtsson nåede også at få spilletid i kampens sidste 20 minutter i stedet for Sölvi og Claudemir, og hen mod slutningen nåede de 1.542 fremmødte også at få sig en lille sommerskylle (hvis man da kan kalde det her vejr for ”sommer”), da regnen begyndte at sile ned over den nye, lækre grønsvær.

Nu er det slut med testkampene i denne omgang – der kommer lige én mod West Bromwich om 14 dage – og på søndag går det løs i Superligaen mod FC Midtjylland i PARKEN!