Jonas Wind

Jonas Wind forlænger til 2025

F.C. København og Jonas Wind har forlænget aftalen, så den løber til sommeren 2025.

Jonas Wind har spillet ungdomsfodbold i KB og FCK siden han var 13 år gammel, inden han blev en del af Superligatruppen i vinteren 2018. Her er det foreløbig blevet til 54 kampe og 18 mål:

Planen er mindst to år mere i FCK
”Det handler om, at Jonas selvfølgelig har gjort sig fortjent til en større kontrakt i takt med de præstationer, han har lavet. Og så handler det om, at vi har lagt en langtidsplan for Jonas, hvor vi nu ikke kommer i tidsnød. Planen er i hvert fald, at Jonas skal spille i FCK de næste to år,” siger manager Ståle Solbakken.

”Hvis vi ikke havde lavet den forlængelse, havde vi haft dårligere tid. Jonas ser selv, at han kan udvikle sig yderligere hos os. Men selv om planen er, at han skal være her to år mere, så ved alle, at det kan ende med at blive et år eller tre år."

"Men nu har vi en plan og en forankring i FCK, hvor Jonas skal være en central spiller for os. Det er han allerede, men vi forudser, at han bliver endnu mere central og kan udvikle sig i den rolle, han spiller - og blive en kæmpe spiller for FCK, samtidig med at vi også satser på at kunne sætte en slags salgsrekord, når den tid kommer,” siger Ståle Solbakken.

Jonas: En stor ting
Jonas Wind er glad for at have fremtiden på plads:

”Det er en stor ting, synes jeg. Vi har lagt en god plan nu, og fremtiden er her i København, og det er rart at få sat ekstra tid på min aftale," siger Jonas.

"Vi går en spændende fremtid i møde i FCK og det ser jeg virkelig frem til at være en del af. Nu har jeg ro på, og jeg vil gerne ud og spille en hel sæson, hvor jeg kan vise, hvad jeg kan med en masse gode præstationer efter hinanden og få lavet en masse kasser."

”Jeg er stolt og glad over, at jeg er en del af FCK og fremtiden her. Det har hele tiden været det, jeg gerne ville, og jeg har ikke travlt med at komme nogle steder."

"Jeg er mega glad for at være her, og det er super dejligt, at klubben også er glade for at have mig og ser mig som en vigtig del af fremtiden. Det giver mig et endnu større ansvar, og jeg skal forhåbentlig udvikle mig til at blive en ledende spiller i klubben og vinde nogle mesterskaber,” siger Jonas Wind.

Jonas gik glip af det meste af seneste sæson med en alvorlig skade, men gjorde comeback efter coronapausen, hvor han blandt andet scorede to gange i Europa League mod Basaksehir:

En anerkendelse fra begge parter
”Den seneste skade var jo rent uheld og kan ske for alle," siger Ståle.

"Nu er Jonas kommet tilbage stærkere, mere fit og faktisk også lidt hurtigere end før skaden - uden at det siger så meget! Han har spillet 10-12 kampe og har set forrygende ud i opstarten, både på træningsbanen og i kampene. Han har et stort FCK-hjerte, og vi glæder os over forlængelsen, som både giver os og Jonas ro."

"Den nye kontrakt er også en anerkendelse fra begge parters side. Det er en anerkendelse af, at Jonas har taget de skridt, vi håbede han ville tage. Og så er det en anerkendelse af, at Jonas synes, vi er det rigtige sted for ham at udvikle sig,” slutter Ståle Solbakken.