Marios Oikonomou
Marios Oikonomou
Marios Oikonomou

FCK henter Marios Oikonomou

F.C. København har købt den græske forsvarsspiller, Marios Oikonomou, fri af AEK Athen, og han tiltræder med øjeblikkelig virkning på en aftale til sommeren 2023.
 
27-årige Marios Oikonomou har en fortid i italiensk fodbold, hvor han blandt andet spillede i Serie A for Bologna, mens han de seneste sæsoner har spillet for AEK fra Athen, som han også har optrådt i Champions League for. Desuden er han noteret for seks A-landskampe for Grækenland:
 
”Efter vi sendte Papagiannopoulos videre, har vi været på udkig efter en, der kunne supplere i vores midterforsvar, hvor han kommer til at konkurrere med Nelsson, Bjelland og Ragnar om pladserne," siger manager Ståle Solbakken.

"Forhåbentlig skal vi også i den kommende sæson spille masser af kampe, og vi vil gerne være sikre på, at vi også på denne position kan være konkurrencedygtige i alle kampe. Det føler vi, at vi vil være nu.”
 
”Marios er en solid stopper, der har en rigtig god timing i sine dueller og er fysisk stærk. Samtidig har han et rigtigt fornuftigt pasningsspil og er stærk i luften. Han kommer med en god erfaring fra højt niveau fra både Italien og Grækenland, og han er vant til at spille for en klub, hvor der er pres på fra omgivelserne,” siger Ståle Solbakken.
 
Marios Oikonomou ser frem til at komme til København:
 
”FCK er en kendt klub ude i Europa, og jeg så det som en virkelig stor mulighed og en spændende udfordring at komme til København," siger Marios Oikonomou.

"Jeg har selvfølgelig også fulgt med i, at Zeca har været her nogle år og gjort det flot, og jeg håber, at jeg ligesom han kan bidrage til klubbens succes. Jeg ser frem til at opleve stadion og byen, og selvfølgelig at hilse på mine nye holdkammerater.”
 
Fakta:
Navn: Marios Oikonomou
Position: Centerforsvarer
Født: 6. oktober 1992
Tidligere klubber: PAS Giannina, Cagliari Calcio, SPAL, SSC Bari, Bologna FC og AEK Athen.