Mathias Zanka

Zanka klar for København

F.C. København henter Mathias Zanka Jørgensen i tyrkiske Fernerbahce S.K. på en lejeaftale til sommeren 2021. Dermed vender Zanka tilbage til København efter ophold i engelsk, tysk og tyrkisk fodbold.

Ståle: Økonomisk fornuftig deal
”Jeg har haft jævnlig kontakt med Zanka siden han forlod klubben, og hver gang han har skiftet klub, har vi været i dialog, men det har ikke været muligt inden for vores økonomiske rammer," siger Ståle Solbakken.

"Vi vidste også, at det ville blive et pokerspil i det her vindue, hvor vores eneste mulighed for at komme i spil var her i de sidste timer, hvis vi skulle klare det indenfor vores økonomiske rammer. Den mulighed opstod, og vi var klar til at gribe den, da den kom. Derfor har vi også kunne lave en økonomisk fornuftig deal, som er helt inden for vores rammer.”

Vi ved, hvad vi får
”Vi ved, hvad vi får med Zanka. Han har vores DNA og kultur helt ind i knoglerne, og han kommer til at bidrage fra dag et, både på banen og i hverdagen."

"Han er en stopper på internationalt niveau, som ikke behøver den store introduktion eller præsentation fra min side. Vi er meget glade for at have ham tilbage i klubben, ligesom vi ved, at fansene glæder sig til at se ham i den hvide trøje igen."

"Nu er det tredje gang, jeg skal træne ham, så jeg tænker ikke, at jeg skal starte forfra med ham denne gang,” siger Ståle med et smil.

Zanka: Det bliver fantastisk!
Gensynet med København og Parken glæder også Zanka selv, der har gennemgået lægetjekket i landsholdslejren:
 
”Det bliver fantastisk at være tilbage i FCK og Parken!"

"Jeg glæder mig virkelig til at være tilbage i København og i klubben. Det er på mange måder mit hjem, og jeg kommer tilbage for at give alt for, at vi kan vinde nogle titler til sommer."

Det er gået hurtigt
"Det er gået hurtigt med at få det på plads her til sidst, men Ståle og jeg har jo hele tiden holdt kontakten og nu opstod så chancen, og timingen var rigtig for alle parter."

"Jeg er bare glad for det og ser virkelig frem til at møde ind til træning igen, så snart jeg er færdig med de kommende landskampe,” siger Mathias Zanka Jørgensen.
 
Zanka får sit gamle rygnummer 25 igen.