Mikkel Køhler, Queyrell Tchicamboud og Sune Smith-Nielsen

FCK Talent henter fransk toptalent

FCK Talent har skrevet kontrakt med den 17-årige franske offensivspiller Queyrell Tchicamboud, der har spillet for Paris Saint-Germain de seneste fem sæsoner.

”Det er en ekstremt spændende spiller, som vi er glade og stolte over at have fået til København i stor international konkurrence. Queyrell er en offensiv profil, der har sine spidskompetencer i sit én-mod-én spil og sit afslutningsspil, og har sin primære position som kantspiller,” siger Mikkel Køhler, der er Head of Scouting & Recruitment hos F.C. København Talent.

Tchicamboud spillede i sidste sæson 5 kampe for PSG i UEFA Youth League og er også noteret for 7 U17-landskampe for Frankrig i 2021, da han blot var 15 år gammel.

”En af grundene til, at han har valgt FCK, er at han ønsker at gå fra at være en toptalent på ungdomsniveau til at slå igennem på seniorniveau. Det tror vi alle, at vi kan hjælpe ham med, og vi glæder os til følge hans udvikling på U19-holdet i det daglige med håbet om, at han også spiller førsteholdsfodbold i fremtiden,” siger Mikkel Køhler.

”Det er helt i tråd med vores strategi, at vi også kan tiltrække en spiller som Tchicamboud, for det skyldes ikke kun, at vi har en stærk Talentafdeling, hvor man kan udvikle sig yderligere, men også at vi er en klub, hvor der beviseligt ikke er langt til vores førstehold," siger Udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen og fortsætter:

"Det er stadig et nåleøje, man skal igennem, men det er en mulighed og en udfordring, som mange unge spillere gerne tager op."

Selv ser Queyrell Tchicamboud frem til karrieren i København:

”Jeg er rigtig glad for denne mulighed i FCK, hvor jeg ser frem til at tage de næste skridt i min karriere og få opfyldt min ambition om at spille førsteholdsfodbold. Jeg er kommet hertil for at lære en masse både på og udenfor banen - et nyt sprog, en ny by, ny kultur, nye holdkammerater og en ny spillestil. Og jeg glæder mig til at fortsætte min udvikling i København,” siger den 17-årige kantspiller.

Queyrell Tchicamboud debuterede allerede i lørdags, da U19-holdet slog Silkeborg på udebane 3-1.

Fakta:

Navn: Queyrell Tchicamboud
Født: 08. december 2005
Landskampe: 7 U17-landskampe for Frankrig
Tidligere klubber: Paris Saint-Germain, CS Brétigny Football, OFC Courcouronnes

Queyrell Tchicamboud
Tchicamboud debuterede for U19 i lørdags i Silkeborg. Foto: Judit Wacha