Noah Sahsah

Youth League: De to vindere fra første runde mødes

Kl. 16.00 er der Youth League-topkamp i Tingbjerg Idrætspark mellem de to hold, der trak sig sejrrigt ud af første runde i gruppespillet.

Vi fik et fremragende resultat med hjem fra Istanbul med 5-1-sejren over Galatasaray, og Bayern vandt hjemme med 2-0 over Manchester United.

Se truppen til dagens kamp nederst i artiklen.

U19 leverer resultater og landsholdsspillere
I den hjemlige liga har vores U19-hold gjort rent bord efter sæsonpremieren, hvor de måtte nøjes med 1-1 mod OB (og et ekstra point efter straffesparks-konkurrence), hvor de spillede det meste af kampen i undertal. Siden har de slået FC Midtjylland 4-0, SønderjyskE 5-0 og Silkeborg 3-1.

En række F.C. København-spillere blev i går udtaget til U19-landsholdet: Theo Sander, Oscar Højlund og Emil Højlund fra A-truppen, samt Thomas Jørgensen og Noah Sahsah fra U19-truppen.

Yderligere seks fra U19-truppen er udtaget til U18-landsholdet: Oscar Buur, Hjalte Bidstrup, Cornelius Olsson, Tristan Fynbo, Victor Froholdt og Amin Chiakha.

Victor Froholdt fik i sidste uge førsteholdsdebut i pokalkampen mod Lyseng, hvor både han og Noah Sahsah (med hans første FCK-mål) kom på tavlen i den historisk store 9-0-sejr.

Holdfoto før Youth League i Istanbul
Holdet, der startede i Istanbul. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Bayerns U19-status
Den tyske U19-Bundesliga er opdelt i regionale ligaer, hvor vinderne går til et slutspil om mesterskabet, og p.t. ligger Bayern nr. 7 i deres regionalliga med 11 point for 7 kampe.

Mod United åbnede 16-årige Robert Ramsak scoringen fem minutter før pausen, og ti minutter før tid øgede indskiftede Michael Scott, der trods sit engelsk-klingende navn er tysk.

Det kunne let være blevet større cifre, for begge hold ramte træværket i de sidste minutter, men Bayern-sejren var fortjent efter spil og chancer set over hele kampen.

Nok på niveau med Dortmund
U19-cheftræner Alfred Johansson har selvfølgelig studeret dagens modstander:

“Det er et hold, som spiller 4-3-3 og med en masse intensitet i spillet. Man kan godt sammenligne dem med Dortmund, som vi mødte sidste år, og jeg vurderer dem til nok at være på nogenlunde samme niveau, selv om Dortmund har vundet tyske mesterskaber de senere sæsoner, hvad Bayern ikke har.”

“Hvis vi spiller op til vores niveau, så forventer jeg, at vi kan byde dem på god modstand. Vi slog jo Dortmund sidste år dernede og tabte kun hjemmekampen på et ærgerligt mål lige til allersidst, så vi ikke gik videre.”

"Vores ambition er stadigvæk, at vi skal spille Youth League efter nytår, og det kræver, at vi bliver nr. 1 eller 2 i puljen, og vi går selvfølgelig efter en sejr i dag. Men vi skal være 100 % klar, for Bayern har mange stærke spillere i deres trup.”

Alfred Johansson
Alfred Johansson på Youth League-bænken i Istanbul. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Dansk islæt i Bayern
De fleste spillere er tyske, men Bayern har også et par gode, unge spanske spllere og råder også over danske Jonathan Asp Jensen, som de hentede i Midtjylland sidste sommer.

Holdet trænes fra denne sæson af Michael Hartmann, som senest var U17-træner i Bayern, som han kom til i sommeren 2022 efter mange år i Hertha BSC’s talentafdeling.

Du kan på billet.fck.dk købe billetter til kampen i Tingbjerg Idrætspark, og ellers kan du streame den i vores app og på tv.fck.dk, hvis du har sæsonkort eller abonnement eller et FCK+ abonnement. Der er kickoff kl. 16.00, hvor Christian Boier sidder klar ved mikrofonen.


Bruttotruppen
20 spillere er udtaget, og senere bliver de endelige 18 udvalgt til kampen.

1 Andreas Dithmer
2 Hjalte Bidstrup
3 Tristan Fynbo
4 Aksel Halsgaard
5 Ethan Amundsen-Day
7 Thomas Jørgensen
8 Emil Højlund
9 Amin Chiakha
10 Tamas Szücs
11 Noah Sahsah
12 Nicolai Blicher
13 Andreas Clasen
15 Cornelius Olsson
16 Hunor Vajk Németh
19 Queyrell Tchicamboud
20 Oscar Buur
21 Galdur Gudmundsson
22 Thomas Bjørn Miezan
24 Victor Froholdt
26 William Glindtvad