Alfred Johansson

Alfred Johansson: Vi vil som altid prøve at dominere

Onsdag kl. 11 dansk tid tager U19-holdet hul på UEFA Youth League, når de går på banen på Kasimpasas stadion i Istanbul for at møde Galatasaray i den første gruppekamp.

Vi talte med cheftræner Alfred Johansson under turen fra København til Istanbul, hvor truppen fløj med samme fly som A-holdet, men er indkvarteret på et andet hotel i byen.

"Jeg forventer, at det bliver en fed kamp, hvor vi som altid vil prøve at dominere kampbilledet, og det har vi selvfølgelig lagt en plan for," siger Alfred.

"Hvordan har I forberedt jer på at skulle møde dem?"

"Det er begrænset, hvor meget vi har set dem spille, men vi har set en af deres kampe, så vi har noget at forbererde os ud fra, og vi har også set lidt på, om der kan komme spillere fra deres A-trup."

"Spiller de på samme måde som deres A-hold, sådan som I selv gør?"

"Der er helt sikkert nogle ting, der er ens, men det virker som om, der ikke er helt den samme røde tråd, som der er mellem vores hold," vurderer Alfred.

"Vi ved ikke, hvor mange der kommer, men håber du ikke på mange tyrkiske tilskuere, der kan give en fed kulisse om kampen?"

"Jo, helt sikkert, der må gerne være pres fra omgivelserne, for det er jo i sidste ende en uddannelse for spillerne, og jo mere af det de kan opleve, inden de skal op til Neestrup og de andre, jo bedre."

"I har haft nogle solide sejre i U19-ligaen over Midtjylland og SønderjyskE, så det ser vel fint ud med formen?"

"Jeg synes helt sikkert, vi står et godt sted, men jeg synes, at en af nøglerne til ,at vi har gjort det godt det sidste par år, det er at vi hele tiden holder snuden i sporet og ikke lader os rive med, hverken positivt eller negative, hvis det går godt eller dårligt. Men vi kommer med masser af selvtillid, og vi ved, hvad vi skal gøre, og vi tror på hinanden."

"Du overtog ansvaret for holdet midtvejs i sidste års gruppespil, men der er som altid skiftet en del ud på holdet i løbet af året, men så er der kommet nye op fra U17?"

"Ja, vi har blandt andet fået Hunor (Vajk Németh, red.) op i sommer, og her for nylig er Neo (Jönsson, red.) også blevet en fast del af U19-truppen, og det er bare dygtige spillere, som konkurrerer på lige fod med de andre og gør det fremragende, når de får chancen."

"Noah Sahsah har døjet med en skade og ikke spillet i ligaen endnu, men han er med hernede?"

"Ja, og han er kun med, fordi der er en mulighed for, at han kan spille, og så må vi se, hvor meget det bliver til," slutter Alfred Johansson, som offentliggør sit hold fem kvarter før kickoff i morgen, dvs kl. 9.45 dansk tid, for kampen starter kl. 11.00.

Se med i vores app, hvis du er sæsonkortholder, abonnent eller har FCK+. Vi har dog ikke mulighed for at kommentere kampen, men ellers kan du også se den på TV3 Sport og Viaplay, der kommenterer den hjemme fra København,

Vi laver også lidt live-tweet undervejs på @FCKobenhavnLive, så du kan følge med der.

>> Se truppen her