Amin Chiakha, Noah Sahsah og Emil Højlund

Solid 5-1-sejr over Galatasaray i Youth League

F.C. Københavns U19-hold sejrede sikkert i Istanbul med 5-1 over Galatasaray efter 3-0 ved pausen.

Sæsonens første Youth League-kamp var henlagt til Kasimpasas stadion midt på dagen, hvor temperaturen lå et sted mellem 25 og 30 grader, men det afholdt ikke vores spillere fra at levere en overbevisende indsats.

Hjemmeholdet lagde dog mest aggressivt ud og fik et par hjørnespark, men allerede efter fem minutter skabte vi den første af mange chancer, da Emil Højlund spillede Amin Chiakha fri i feltet, men han skød lige på den tyrkiske keeper, Jankat Yilmaz.

Fra da af sad vi solidt på spillet og kom foran i det 18. minut, da Noah Sahsah strøg forbi backen ude på kanten, og fra baglinjen serverede han en perfekt bold, som Amin Chiakha enkelt dirigerede i mål.

Amin Chiakha
Amin Chiakha fejrer 1-0-målet. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Siden havde vi flere gode opspil og muligheder for at øge føringen, men det skete først i de sidste ti minutter af 1. halvleg.

Først da Nicolai Blicher chippede en dødbold hen over Gala-forsvaret til Emil Højlund, som elegant lagde bolden over i det lange hjørne til 2-0.

Emil Højlund
Emil Højlund har øget til 2-0. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Jublen i FCK-lejren, hvor enkelte fans var mødt op for at støtte drengene, havde dårligt lagt sig, for det stod 3-0. Sahsah stjal bolden fra en uopmærksom centerforsvarer, og i to forsøg passerede han Yilmaz.

Galatasaray kom omsider lidt mere på bolden inden pausen, men uden at Theo Sander i vores mål blev sat på prøver, og pauseføringen på 3-0 var snarere for lille end for stor.

Noah Sahsah
Noah Sahsah jubler efter 3-0-målet. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Kort efter pausen fik tyrkerne lidt håb, da Aksel Halsgaard mistede bolden i eget felt, så Kasal let kunne udplacere Theo Sander. Men de havde kun en kortvarig opblomstring, før vi igen sad solidt på spillet.

Efter en times tid øgede Amin Chiakha til 4-1, da han blev spillet fri i feltet efter et fremragende opspil nede fra midtbanen, og hvis kampen ikke allerede var afgjort - hvilket meget tydede på - så var den det i hvert fald nu.

Galatasaray havde et enkelt skud mod - og forbi - mål, mens vi flere gange var tættere på at øge føringen yderligere. Længe inden ordinær spilletids udløb havde Alfred Johansson råbt til spillerne, at de skulle holde presset og jage det femte mål alligevel, men kampen døde alligevel lidt i tempo og intensitet - men ikke mere end, at spillerne adlød og scorede det femte mål i allersidste sekund af de fem minutters tillægstid.

Tamás Scücs kom, ligesom i U19-kampen i lørdags, ind fra bænken og scorede, da han 15 sekunder før slutfløjt stjal bolden fra en uopmærksom tyrker lidt uden for deres felt, tog et par træk og sparkede den præcist i kassen til slutresultatet 5-1.

På en dag, hvor alle ikke engang ramte deres max-niveau, var det en meget solid holdindsats, der fuldstændig splittede en modstander ad, som dog heller ikke var viste sig at være alt for skræmmende.

Holdfoto før Youth League i Istanbul
Holdet, der indledte Youth League-kampen i Istanbul. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Onsdag den 20. september 2023, kl. 11.00 CET på Kasımpasa Recep Tayyip Erdoğan.
GALATASARAY-F.C. KØBENHAVN 1-5 (0-3)
18.: 0-1 Amin Chiakha
37.: 0-2 Noah Sahsah
38. :0-3 Emil Højlund
46.: 1-3 Kasal
61.: 1-4 Amin Chiakha
90+5.: 1-5 Tamás Szücs
Dommer: Snir Levy, Israel
Advarsler: 17.: Victor Froholdt, 30.: Hjalte Bidstrup, 36.: Ali Turap Bülbül, 79.: Hunor Vajk Németh

FCK:
1 Theo Sander – 2 Hjalte Bidstrup (70.: 26 William Glindtvad), 15 Cornelius Olsson, 4 Aksel Halsgaard, 12 Nicolai Blicher (70.: 16 Hunor Vajk Németh) – 7 Thomas Jørgensen, 3 Tristan Fynbo, 24 Victor Froholdt (85.: 13 Andreas Clasen) – 9 Amin Chiakha (81.: 10 Tamás Szücs), 8 Emil Højlund (46.: 17 Neo Jönsson), 11 Noah Sahsah (anf.)

Ikke benyttet: 20 Oscar Buur, 5 Ethan Amundsen-Day.