Træningsanlægget på Jens Jessens Vej 10

FCK opgraderer med ny analyseafdeling

F.C. København opgraderer analysearbejdet markant med en ny analyseafdeling, der skal arbejde på tværs af førsteholdet og talentafdelingen.

Mounir Akhiat bliver ansat som Head of Analytics og daglig leder af analyseafdelingen. Han har siden 2016 været analytiker for Herrelandsholdet og tiltræder i FCK ved udgangen af august.

Kvist: Analyse og data er afgørende
”Arbejdet med analyse og data er afgørende for, at vi hele tiden får det optimale ud af vores ressourcer, trænere og spillere," siger William Kvist.

"Derfor opgraderer og investerer vi i at blive endnu dygtigere og endnu bedre organiseret på de områder."

"Ideen med at skabe en hel afdeling er, at vi vil have mere end en enkelt person, som cheftræneren kan bruge i sit team. Vi skal have det som et integreret element og en ressource, som vores dygtige trænere kan arbejde med fra talentafdeling til førsteholdet."

Glade for at kunne tiltrække en kapacitet som Mounir
”Vi er meget glade for, at vi kan tiltrække en kapacitet som Mounir til at være daglig leder i tæt samspil med trænerne," fortsætter William Kvist.

"Han har spillet en vigtig rolle omkring Herrelandsholdet de seneste år, hvor han har været en del af trænerteamet i arbejdet med forberedelserne og taktikken til kampene."

”Mounir kommer med international erfaring samt et samarbejde med nogle meget dygtige trænere, og hans erfaring og evner skal være med til at understøtte vores trænere i deres arbejde analyse af træninger, kampe, forberedelse til kampe og taktiske aspekter."

"Analyse og data er en stadig vigtigere del af at optimere vores præstationer og resultater, og vi ser frem til at få en hel afdeling med fokus på det med Mounir i spidsen, så vi fortsat udvikler os på det område,” siger William Kvist.

Mounir: Først fuldt fokus på EM
På Herrelandsholdet har Mounir Akhiat blandt andet analyseret kampe og træninger samt bidraget til at udvikle arbejdet med fodboldanalyse generelt i DBU. Mounir Akhiat har desuden en A-trænerlicens.

”Det har været en stor ære og en spændende faglig udfordring at arbejde med analyse og data på Herrelandsholdet og med de bedste spillere i landet," siger analytiker Mounir Akhiat.

"Jeg glæder mig til EM til sommer og har fuldt fokus på det. Først efter sommeren og slutrunden vil jeg forholde mig til det nye job i FCK, som bliver enormt interessant, når vi kommer dertil.”