Jess Thorup og Jacob Neestrup

Neestrup bliver assistenttræner i FCK

F.C. København har ansat Jacob Neestrup som assistenttræner fra årsskiftet, hvor han stopper som cheftræner i Viborg FF for at vende retur til FCK og København.

Neestrup er noteret for tre kampe som aktiv for FCK og blev siden træner i vores talentafdeling fra 2013, hvor han blandt andet var cheftræner for U17-holdet, inden han blev assistenttræner på førsteholdet i sommeren 2018.

Året efter blev han cheftræner i Viborg FF, som han forlader på førstepladsen i 1. division.

Kvist: Et af landets allerstørste trænertalenter
”Vi er meget glade for at byde Jacob velkommen tilbage i København, hvor vi har savnet ham," siger William Kvist.

"Han er i vores øjne et af landets allerstørste trænertalenter, det tidligere har vist sine store kvaliteter hos os og senest også i Viborg.”

”Ambitionen er at bygge landets stærkeste setup omkring holdet, og det mener vi, at Neestrup supplerer perfekt. Dels med sit kendskab til klubben, og dels med sin nysgerrighed for at udvikle spillet, de enkelte spillere og sig selv som træner."

"Han kender klubben indgående, men har også ny inspiration og erfaring med tilbage, så vi glæder os meget til at få ham omkring holdet."

"Samtidig vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke Hjalte Nørregaard for hans store arbejde de seneste måneder. Han har været uvurderlig for os i den periode, og vi glæder os over, at han fortsætter som cheftræner på U19-holdet og dermed stadig er tæt på førsteholdet,” siger William Kvist.

Jacob Neestrup og William Kvist


Neestrup: Stort for mig at komme tilbage
32-årige Jacob Neestrup ser også frem til at være tilbage i Parken og på Nummer 10:

”Det er stort for mig at komme tilbage til FCK, som jeg altid har følt mig som en stor del af," siger Neestrup.

"Jeg har haft en fantastisk tid i Viborg og skylder alle deroppe en stor tak for, at de gav mig den store mulighed for at være cheftræner der i en tidlig alder. Det har været en stor oplevelse og jeg tager gode erfaringer og relationer med derfra.”

”For mig er FCK den største klub i Skandinavien, og derfor ser jeg det også som en stor mulighed igen at blive en del af det stærke setup, der er blevet bygget op her."

"Der er desuden nogle private årsager, der spiller ind i forhold til, at det er godt for min familie, at den her mulighed er opstået netop nu."

"Der er sket meget i FCK, siden jeg var her sidst, men det er et enormt spændende og inspirerende projekt, der er i gang, og jeg ser meget frem til at arbejde tæt sammen med de nye folk, der er kommet ind og dem, jeg kender fra tidligere."

"Jeg har haft gode snakke med Jess Thorup, og vi er virkelig på bølgelængde om vores syn på retningen. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang ude på træningsbanen og hilse på alle igen efter pausen,” siger Jacob Neestrup.

Thorup: Ung, moderne og dynamisk trænertype
”Jacob er en ung, moderne og dynamisk trænertype, der kender klubben og spillerne helt ind til benet, hvilket er en stor fordel for alle," siger cheftræner Jess Thorup.

"Samtidig er han en stærk karakter og vindertype både på og udenfor banen, som stiller krav til sig selv og sine omgivelser."

"Han kommer med stort drive og motivation til at udvikle FCK, og både hans faglighed og personlighed bliver et stort aktiv for os."

"Jeg synes virkelig, at vi har sammensat et spændende team, og jeg er helt overbevist om, at vi sammen vil skabe et stærkt F.C. København,” siger Jess Thorup.