Frederik Leth, Sune Smith-Nielsen, Ståle Solbakken og Daniel Rommedahl
Frederik Leth, Sune Smith-Nielsen, Ståle Solbakken og Daniel Rommedahl

Ny sportslig organisation: Frederik Leth ny Teknisk Direktør

Frederik Leth bliver ny Teknisk Direktør i F.C. København, hvor der også er justeret i rollerne for Talentchef Sune Smith-Nielsen samt Director of Football Operations and International Affairs Daniel Rommedahl og i setuppet omkring holdet.  

Opstarten til den nye sæson er ikke bare blevet brugt til at forberede spillerne på nye opgaver, for der er også sat et nyt hold i staben.

Frederik Leth ny teknisk direktør
Blandt andet bliver Frederik Leth ny Teknisk Direktør efter Johan Lange, der er rejst til Aston Villa. Det betyder, at han får et større ansvarsområde for rekruttering og transfers af spillere og stab samt strategisk udvikling med reference til Ståle Solbakken:

”Det her er en meget, meget vigtig og central position og ansættelse for os. Frederik er utroligt stærk analytisk og et meget begavet menneske, og det er ikke for sjov, at han internt har kaldenavnet ”The Brain”," siger Ståle Solbakken.

"Frederik kender klubben ned til mindste detalje efter mange år i først Talentafdelingen og siden i Scoutingafdelingen, som han har været nøgleperson i at udvikle, senest som leder af afdelingen."

"Den rolle har også gjort ham til en integreret del af vores beslutninger og udvikling fra Talentafdelingen op til Førsteholdet, og han har været en nøgleperson i at udvikle FCK i forhold til struktur, data og videnskab. Vi er meget glade for, at vi kan have en kapacitet som Frederik med ombord,” siger Ståle Solbakken.

Frederik Leth har arbejdet i FCK siden 2012, hvor han begyndte i Talentafdelingen. I 2014 blev han teknisk scout omkring førsteholdet, og senest har han været Head of Scouting and Analytics.  

 ”Jeg er meget stolt over, at jeg bliver vist den her tillid, og jeg ser frem til den store udfordring, der ligger i rollen. Heldigvis er klubben fuld af dygtige mennesker, som jeg kan arbejde sammen med og sparre med i det daglige," siger Frederik Leth.

"Vi har taget store skridt i forhold til at arbejde mere struktureret og analytisk i de senere år, og det er et område, vi skal arbejde videre med, da mulighederne konstant udvikler sig."

"Vi har en ambition om at spille med de bedste i verden, og det skal vi også kunne i organisationen omkring holdet og i vores arbejde med at identificere de rigtige spillere til holdet,” siger Frederik Leth, der allerede er begyndt i sin nye rolle.

Nye roller
Den nye organisation betyder også, at Talentchef Sune Smith-Nielsen og Director of Football Operations and International Affairs, Daniel Rommedahl får udvidet deres ansvarsområder.

”Frederiks fokus vil primært være omkring førsteholdet, og derfor får Sune en mere markant rolle som chef for Talentafdelingen, mens Daniel vil løfte flere opgaver om den strategiske udvikling, det administrative arbejde og være vores repræsentant i bestyrelsen. De er begge utroligt erfarne og dygtige, så her føler vi os meget trygge,” siger Ståle.

Nye ansigter
Staben er også justeret med ansættelserne af Ben Rosen som fysisk træner og Andrew Findlay som Performance Analyst, mens David Cosgrave er blevet Head of Physical Performance:

”De har tilført os nye evner og ideer fra deres tid i Premier League og andre klubber, og det vil hjælpe os meget," siger Ståle.

"Vi er nået langt i forhold til ny organisation, men vi er stadig på udkig efter en ny kapacitet til vores scoutingafdeling og en Head of Player Development, der bliver en ny rolle i trænerstaben."

"Vi har dygtige kandidater allerede, men vi er ikke helt i mål endnu. Vi føler, at vi vil stå med et meget stærkt setup i fodboldafdelingen, og vi jagter hele tiden udvikling, så vi kan blive ved med at forfølge ambitionen om at spille med de bedste i verden. Det er kun muligt, hvis vi har sat det optimale hold omkring holdet,” slutter Ståle Solbakken.