Jess Thorup

FCK udpeger Jess Thorup som ny cheftræner

F.C. København er blevet enige med Jess Thorup om en fire-årig aftale, der gør Thorup til cheftræner for Løverne frem til sommeren 2024.

Thorup tiltræder med det samme og er med på træningsbanen i dag, inden han præsenteres officielt ved et pressemøde i Parken kl. 14.

Jess Thorup startede sin trænerkarriere i Esbjerg fB for knap 15 år siden og har siden været cheftræner i Esbjerg, dansk U21-landstræner, cheftræner i FC Midtjylland, KAA Gent og senest KRC Genk:

”Vi er meget glade for, at Jess har sagt ja til den her opgave og udfordring i F.C. København," siger bestyrelsesformand Bo Rygaard.

"Han er en fagligt dygtig træner, der også besidder store menneskelige kvaliteter og en solid erfaring, som kan være en stor fordel i en klub som FCK, hvor interessen er stor."

"Vi har været meget grundige i vores analyser og rekruttering af Jess, og han har fra første dag været vores foretrukne kandidat. Han har bevist sig som toptræner i både Danmark og Belgien og kommer dermed med en sjælden kombination af international erfaring og kapacitet samt stor indsigt i dansk fodbold,” siger Bo Rygaard.

”Jess er en anerkendt og dybt respekteret træner, der har bevist sig uanset, hvilken klub eller liga, han har været træner i," siger William Kvist.

"Vi ved, at han kender vores spillestil indgående, men at han også har klare tanker og ideer om, hvor vi kan blive endnu bedre og udvikle vores spil. Vi har haft en god indflyvning til denne løsning, og vi har både ro i mave og hoved med den her beslutning,” siger Kvist.

50-årige Jess Thorup ser frem til sit nye job på denne måde:

”Der skulle noget helt ekstraordinært til at friste mig til en ny udfordring lige nu, men muligheden for at blive cheftræner i FCK kommer nok kun én gang i min karriere".

"Det er det største job i skandinavisk fodbold, der matcher selv store internationale adresser og ligaer. Derfor er jeg også meget stolt og ydmyg over, at FCK har peget på mig som manden, der kan løfte en stor, imponerende historie og arv videre."

"Jeg har selvfølgelig fulgt tæt med i Superligaen, mens jeg har været i Belgien, og jeg også set masser af FCK-kampe. Jeg ved, at jeg træder ind i en stor klub med dygtige mennesker omkring mig, og det er et sted, der står på et stærkt fundament."

"Jeg synes, at spillermaterialet er utroligt spændende, så jeg kommer for at fortsætte jagten på de store ambitioner, som FCK altid har.”

Jess Thorup kommer direkte fra belgiske KRC Genk, hvor han kun har været ansat lidt mere end en måned:

”Det er selvfølgelig en meget speciel situation i forhold til Genk, men det er også en helt speciel mulighed, jeg har fået her. Den kunne jeg ganske enkelt ikke sige nej til, selvom jeg selvfølgelig er ked af, at jeg efterlader Genk i en uheldig situation."

Det har jeg taget face to face med klubben dernede, og nu glæder jeg mig enormt meget til at komme i gang med det nye spændende job, og jeg er allerede i gang oppe i hovedet,” siger Jess Thorup.

Fakta:
Navn: Jess Thorup
Født: 21. februar 1970
Karriere som træner: Esbjerg FB, Danmark U21 Landshold, FC Midtjylland, KAA Gent, KRC Genk,
Karriere som spiller: OB, KFC Uerdingen, FC Tirol, HamKam og Esbjerg FB.

Meritter som cheftræner

  • Andenplads med Gent i 18/19 sæsonen, hvor han også førte holdet til den belgiske pokalfinale.
  • Kvalifikation til Europa League med Gent i 18/19 sæsonen, hvor de gik videre fra gruppespillet.
  • Dansk mester med FC Midtjylland i 17/18 sæsonen.
  • Kvalifikation til Europa League med FC Midtjylland i 15/16 sæsonen, hvor de gik videre fra gruppespilet.
  • Semifinale med det danske U21 landshold ved EM i 2015.
  • Pokalvinder med Esbjerg i 12/13 sæsonen.