Kampreferat: FCK vs. FCM

Det begyndte efter 71 minutter...
Efter 62 minutter tegnede Claudemir sig for løvernes første afslutning inden for målrammen, og 9 minutter senere stod det stadig 0-2 i PARKEN, da brasilianeren fik direkte rødt…

Her er det fristende at indlede vores kampreferat, for i de næste 20 minutter præsterede løverne et fuldstændig vanvittigt comeback, der resulterede i en 4-2-sejr, som de stadig må sidde og ryste på hovedet over i den midtjyske lejr.

Gæsterne havde nemlig fuldstændig kampen i sin hule hånd, da Tim Janssen helt umotiveret skubbede Claudemir i ryggen midt på banen, og dommer Kehlet fløjtede for københavnske frispark. Men Claudemir skulle lige hen og ”tale” med Janssen, og da han samtidig stak panden helt hen til hollænderens, forstår man godt, at Jakob Kehlet fandt det røde kort frem, selv om Claudemir dårligt nok ramte Janssen.

Til gengæld gav holdkammeraterne den virkelig en skalle efter udvisningen, for det var som om det fuldstændig forvandlede holdet, der hidtil havde spillet alt for forkrampet og omstændeligt og stort set ikke havde skabt noget som helst.

Ikke langt fra 0-3, før det blev 1-2
Det havde dog hjulpet en del at få Andreas Cornelius og debutanten Nicolai Jørgensen på banen efter FCM’s 2-0-scoring, men Igboun havde altså også lige pisket et fladt langskud på ydersiden af stolpen, så det var ikke langt fra 0-3. Men de københavnske fans havde heller ikke opgivet håbet, men heppede tappert deres vingeskudte helte frem, og bare 4 minutter efter udligningen blev de belønnet med reduceringen til 1-2, der for alvor tændte håbet om et comeback.

Vingaard og Cornelius spillede 1-2 oppe på midten af FCM’s halvdel, og Vingaard – der i dagens anledning bar anførerbindet - stak den herefter præcist i dybden til Santin, der smuttede fra Sviatchenko og køligt chippede bolden over den fremstormende Jonas Lössl.

Og bare 3 minutter efter stod det 2-2! Igen var Vingaard med i opspillet, da han energisk tilbageerobrede en bold uden for FCM-feltet. Santin fik den og spillede indskiftede Nicolai Jørgensen i venstre side af feltet, og han afventede iskoldt at Lössl kom ud i ham, gik til baglinjen og lagde den ind foran, hvor Santin først forsøgte sig, men en FCM-spiller reddede på stregen. Returbolden fik Andreas Cornelius dog ekspederet over stregen til sin første scoring i FCK-trøjen.

Fem minutter senere blev også FCM reduceret til 10 mand, da Erik Sviatchenko fik sit andet gule kort for at hægte Andreas Cornelius ude ved sidelinjen, og det gjorde det naturligvis ikke lettere for midtjyderne, der i forvejen var lettere groggy efter det københavnske comeback.

Oviedo satte trumf på fire minutter før tid
Med fire minutter igen af den forrygende fodboldforestilling måtte gæsterne igen bøje sig for de ustyrlige københavnere, da Santin og Cornelius kombinerede godt og brasilianeren slap helt fri med Lössl – som dog afværgede i første omgang for blot at se returbolden gå ud i siden til Bryan Oviedo, der resolut hamrede den op i det fjerneste målhjørne til 3-2-føring!

En fuldstændig vanvittig udvikling på kampen – og det var ikke slut endnu! Martin Bergvold, der kort før tid afløste Vingaard, fik en stor skudchance lidt inde i overtiden, men sendte bolden lige over mål – og efter næsten tre minutters overtid tacklede Oviedo bolden fra de desperat satsende midtjyder og igangsatte en kontra, hvor der nærmest var fire hvidklædte alene igennem – og efter først selv at have forsøgt sig, lagde costaricaneren bolden til rette for Santin, der kunne sparke den i tom kasse til 4-2.

Lad os ikke helt glemme de første 70 minutter...
Det var næsten eventyrligt – men lad os ikke helt glemme de første 70 minutter, som gæsterne fuldstændigt dominerede. De har i sommerpausen sagt farvel til EM-spilleren Jakob Poulsen og havde også Kolja Afriyie i karantæne, men de lagde friskt og optimistisk ud og dominerede lige fra starten. Sylvester Igboun havde en stor skudchance efter 7 minutter, og to minutter senere bragte han midtjyderne i front, efter Sölvi Ottesen havde smidt bolden væk i opspillet.

Først efter en halv snes minutter kom hjemmeholdet bedre med i kampen, men man havde meget svært ved at komme til afslutninger, selv om gæsternes forsvar ikke virkede alt for overbevisende. Til gengæld var de stærke i offensiven og havde flere udmærkede angreb, dog uden at det resulterede i helt åbne chancer.

Efter pausen kom hjemmeholdet meget bedre ud og viste mere aggressivitet og vilje, men inden man rigtig fik set sig om, slog gæsterne til og bragte sig foran 2-0. Jesper Juelsgård slap fri i venstre side og fandt Danny Olsen i feltet, men han halvkiksede sin afslutning – men i stedet kunne Tim Janssen prikke den ind fra kanten af det lille felt. Det varede ikke længe før Ariël Jacobs svarede igen med en dobbelt-udskiftning, der sendte de store, stærke Cornelius & Jørgensen på banen i stedet for Abdellaoue og Bolaños. De viste straks gode takter med deres fysik og fight, og så er vi henne ved Claudemirs udvisning og startskuddet til det opsigtsvækkende comeback!