Kampreferat: FCK vs. Lyn

Lunt og solrigt over 10'eren
Bedst som man havde forberedt sig på skybrud og styrtregn begyndte skyerne at forsvinde fra Frederiksberg og omegn, så da Henning Jensen kl. 15.00 fløjtede op til sæsonens første træningskamp mod Lyngbys nedrykkere, var det både lunt og solrigt på 10’eren. Efter anmodning fra Politiet var der ikke lukket tilskuere ind til kampen, men der var da en 10-15 stykker, der kunne følge begivenhederne fra et hul i hegnet bag det ene mål i ”Peter Bangs Vej-enden”. Også Dame N'Doye og Thomas Delaney var mødt op for at følge holdkammeraterne, hvoriblandt Johan Wiland, Lars Jacobsen, Bryan Oviedo og Christian Bolaños også havde fået lidt ekstra ferie.

De fremmødte fik set en 1. halvleg med rimeligt tempo, en hel del godt spil og flere udmærkede afslutninger, men ingen scoringer – og en 2. halvleg, hvor tempoet og intensiteten dalede i takt med at tiden gik, men hvor der faldt to kasser, der afgjorde kampen. Og de faldt i den rigtige ende! Dels var det begge gange Lyngby-keeper Lukas Fernandes, der måtte pille bolden ud af netmaskerne, og dels faldt målene ganske publikumsvenligt i den ende, hvor de ”ulovlige tilskuere” havde taget opstilling.

Hjemmeholdet var tæt på at tage føringen allerede efter 5 minutter, da César Santin headede et fint Pierre Bengtsson-indlæg lige forbi den ene opstander. Samme Santin var senere i halvlegen tæt på at serveret en friløber, da Kim Aabech lagde lidt sløset tilbage mod eget felt, men igen slap nedrykkerne med skrækken.

Omkring den halve time var det danmarksmesteren Andreas Cornelius – der her i juni var med til at vinde DM-guld med U19-holdet – der stod for en udmærket afslutning, der strøg lige forbi. Mens Lyngby havde været udmærket med i starten af kampen, blev der efterhånden længere mellem deres kontraangreb, og det der kom, tog den bageste firekæde sig sikkert af, inden de blåblusede kom til afslutninger.

7 planlagte udskiftninger i pausen
I pausen havde trænerteamet - for første gang med Ariël Jacobs i spidsen - forberedt 7 udskiftninger, hvilket i praksis betød en helt ny midtbane- og angrebskonstellation. Grindheim og TK dannede central midtbane med Søren Frederiksen på højrekanten og Diouf på venstrekanten, mens Absalonsen dannede angrebsduo med Abdellaoue. I forsvaret udgik Sölvi Ottesen, der havde båret anførerbindet de første 45 minutter, og dét overlod han til Thomas Kristensen.

Og det blev anfører TK, der åbnede scoringer efter få minutters spil af 2. halvleg! Johan Absalonsen jagtede en lang dyb stikning i højre side, og i udkanten af det kriminelle felt, blev han løbet ned af Lyngby-keeperen Lukas Fernandes, og Henning Jensen pegede uden tøven på 11 meter-pletten. TK hamrede straffesparket ind midt i målet og bragte dermed sit hold foran 1-0.

FCK’erne havde fortsat bolden mest og dominerede spillet, men midt i halvlegen kunne og burde Kim Aabech have fået mere ud af en stor hovedstødschance på et indlæg fra den flittige Yussuf Poulsen i venstre side, men 10’eren headede et godt stykke over mål. Godt et kvarter før tid fik Rajko Lekic også en udmærket mulighed på et direkte frispark lige uden for feltet, men han sendte den i sidenettet fra den forkerte side – set med Lyngby-øjne. I samme minut slog hjemmeholdet kontra, og Søren Frederiksen var tæt på at overliste Fernandes med et fladt, lumsk skud, som keeperen dog lige akkurat fik handskerne på.

Kort før tid blev det 2-0, da Pape Pate Diouf slog et glimrende indlæg fra højre side, der dalede lige ned for fødderne af Mustafa Abdellaoue, der havde fundet den helt rigtige position inde foran til at sende bolden i nettet med indersiden.

Lidt efter var Mos ved at blive dobbelt målscorer efter endnu et udmærket Diouf-indlæg, men nordmanden overplacerede sit hovedstød og dermed blev det ved de 2-0.

Efter kampen kunne spillere, trænere og ledere sætte sig i FCK-bussen for at køre til lufthavnen og flyve til Østrig, hvor der nu venter en uges træningslejr, der byder på kampe mod russiske Metalist Kharkiv på tirsdag og serbiske Vojvodina Novi Sad på næste fredag.