Jess Thorup

Thorup: Vi skal stå knivskarpt til premieren

Mandag formiddag tog vi for alvor hul på træningen frem mod en spændende forårssæson, hvor målet er mesterskabet og succes i Europa.

”Det summer af gensynsglæde og store forventninger til foråret," siger Jess Thorup.

"Vi er opsatte på at stå knivskarpt, når vi møder OB den 20. februar, og det er tydeligt at se at spillere har gjort deres hjemmearbejde."

"I foråret har vi fuldt fokus på at vinde mesterskabet og levere fodbold, der begejstrer. Målet i FCK er altid at vinde titler og levere uforglemmelige europæiske aftener i Europa. Det er ikke anderledes i dette forår, hvor vi glæder os over at være kvalificeret direkte til 1/8-finalerne i Conference League.”

Træning på Nummer 10
Træningen er atter i fuld gang på Nummer 10. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Udvikling af spillestil
Mens målet ubetinget er at vinde mesterskabet og nå langt i Europa, er fokus også på udvikling af holdets udtryk på banen:

”Vi vil også arbejde benhårdt på at videreudvikle vores spillestil. Vi skal spille offensiv og underholdende fodbold, der begejstrer københavnerne og giver endnu flere lyst til at komme i Parken," siger Thorup.

"Vi er nået et godt stykke i forhold til at dominere kampene fra et kompakt udgangspunkt, men vi udvikle vores udtryk, så vi bliver endnu mere kontrollerende i vores kampe."

"I efteråret var vi det hold, der scorede flest mål og lod færrest gå ind, så vi er på vej. Men vi skal blive endnu bedre på to områder: Når vi rammer vores topniveau, er vi fantastiske, men vi skal ramme det oftere og i større perioder af kampene."

"For det andet skal vi hæve vores bundniveau, blandt andet ved at blive endnu mere kompakte som hold."

"Får vi de to ting forløst i foråret, er jeg sikker på, at vi når vores mål.”

En stærk og dynamisk trup
Jess Thorup glæder sig også over, at han har set en styrket spillergruppe vende tilbage til træningsbanen.

”Jeg ved, at der er et stort fokus på transfervinduet netop nu, og jeg ved, at vi med PC i spidsen har nogle klare mål der. Men min opgave er at holde fokus på den trup og de spillere, vi har."

Træning på Nummer 10
Thorup oplever en stærk og dynamisk trup på træningsbanen. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


"Her oplever jeg en stærk og dynamisk trup, og det er en fornøjelse at se en spiller som Falk tilbage i fulde omdrejninger. Spillere som Boilesen, Ankersen og Diks står også et meget bedre sted end i den sidste del af efteråret, hvor flere af dem spillede uden at være på 100 procent, og desuden er Stage og Lerager også ovre deres mindre skader."

"Nu kan alle bygge op til at kunne yde deres maksimale igen, og samtidig har vores talentfulde unge spillere fået en masse hår på brystet og blod på tanden af de muligheder, de fik i efteråret. De er virkelig klar til at vise, at de også i foråret kan bidrage på banen."

"Derfor har vi en stærk trup med masser af konkurrence om pladserne. Det giver en god intensitet, som jeg synes, at vi allerede har set på træningsbanen,” siger Thorup, som dog fortsat må undvære anfører Zeca og Valdemar Lund, der begge genoptræner efter deres skader.

Lukas Lerager
Lukas Lerager er kommet sig over sin mindre skade. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Vi håndterer corona-situationen
Holdets opstart bliver, som i resten af samfundet, uundgåeligt påvirket af Corona-situationen i Danmark, men det ser Thorup fortrøstningsfuldt på:

”Vi håndterer corona-situationen med den efterhånden store erfaring, som vi har oparbejdet. Erfaringerne gør, at vi kan fastholde at træne med høj kvalitet, og vi kun i det absolut nødvendige omfang lader hverdagen handle om det,” siger Jess Thorup.

Først testkamp den 19. januar
Første træningskamp for Thorup og holdet er onsdag den 19. januar mod B.93, og vi møder også FC Helsingør og FC Flora, før turen går til Portugal på træningslejr.