Marko Stamenic

Marko Stamenic udlejes til HB Køge

F.C. København udlejer Marko Stamenic til HB Køge i den kommende halvsæson.

Dermed vender den newzealandske midtbanespiller tilbage til HB Køge, hvor han også var udlejet i efteråret:

PC: En rigtig positiv udvikling
“Marko er inde i en rigtig positiv udvikling via det ophold, han har haft i HB Køge, hvor han har spillet en masse seniorkampe," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Målet med den her aftale er, at han fortsætter den udvikling i et godt miljø, og så ser vi frem til, at han kommer retur til sommer.”

Marko Stamenic
Marko Stamenic i træningskampen mod Hvidovre IF. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Marko med New Zealands A-landshold
Marko Stamenic nåede at spille 90 minutter i vores træningskamp mod Hvidovre IF den 19. januar, inden han drog af sted for at tilslutte sig New Zealands til A-landsholdstrup. De spiller to venskabskampe i Forenede Arabiske Emirater mod Jordan den 28. januar og Uzbekistan den 1. februar, hvorefter Marko begynder i HB Køge.

Marko debuterede på A-landsholdet i efteråret, hvor han fik fuld spilletid i tre venskabssejre mod Curacao (2-1), Bahrain (1-0) og Gambia (2-0). Tidligere i 2021 var han også med det New Zealandske OL-landshold i slutrunden i Japan.

Nomineret til stor talentpris
Marko er også, som den eneste fodboldspiller, nomineret til en fornem newzealandsk pris som "Emerging Talent Athlete of the Year " - årets nye idrætstalent. Vinderne kåres den 23. februar ved de prestigefyldte årlige ISPS Handa Halberg Awards, hvor der uddeles priser inden for en række kategorier.

De øvrige nominerede i Markos kategori er Connor Bell (atletik), Cool Wakushima (snowboard), Erika Fairweather (svømning) og Grace Nweke (netball).