Khouma Babacar

Ny løve på plads: Khouma Babacar er FCK-spiller

Khouma Babacar er nu F.C. København-spiller, efter han fredag aften skrev kontrakt med løverne. Den 28-årige angriber skifter fra Serie A-klubben UC Sassuolo på en aftale til sommeren 2025.
 
Senegalesiske Khouma Babacar kom som ungdomsspiller til italiensk fodbold og Fiorentina, hvor han fik sit gennembrud på seniorniveau efter en række lejemål, inden han blev solgt til Sassuolo.
 
I alt er det blevet til 166 kampe i Serie A, hvor han er noteret for 39 mål og 14 assists. Det er også blevet til 20 kampe og otte mål i Europa League.
 
Senest har Babacar været udlejet til den tyrkiske Süper Lig-klub Alanyaspor, hvor han spillede 45 kampe og scorede 18 mål.
 
PC: Kvalitetsspiller med power og målfarlighed
”Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes at få en aftale på plads med Babacar, for vi var ikke de eneste, der havde fået den tanke," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Han er en kvalitetsspiller med masser af power og målfarlighed, og han bringer nye færdigheder til vores udvalg af angribere."

Ambition om at hæve barren
"Hans erfaring på meget højt niveau gør også, at han passer ind i vores transferstrategi, hvor vi vil hente spillere, der kan noget ekstraordinært og giver vores talenter en solid base og stamme at læne sig op ad.”
 
”Vi har allerede dygtige angribere, men vi har en klar ambition om at hæve barren i truppen yderligere i dette transfervindue, så vi har konkurrence på alle positioner, og så vi er kompetetive på alle positioner og i alle kampe. Der har vi vurderet, at vi havde brug for en angriber mere på højt niveau,” siger Peter Christiansen.
 
Babacar: Har kendt FCK i mange år
Khouma Babacar har ud over sin klubkarriere repræsenteret Senegal i tre A-landskampe, og som et kuriosum, så stammer han fra samme by, Thies, som Dame N'Doye.
 
”Jeg ser meget frem til at blive en del af F.C. København," siger Babacar.

"Jeg har kendt til klubben i mange år, da jeg er fra samme by i Senegal som Dame N'Doye, der gjorde det fantastisk her, og som jeg også kender fra landsholdet."

Kender også Diks fra Fiorentina
"FCK er en klub med store internationale ambitioner, og jeg kommer for at hjælpe holdet til at vinde titler og være en del af de største europæiske turneringer.”
 
”Det er godt for mig at få en ny base i København, og jeg har allerede talt med Kevin Diks, som jeg kender fra vores fælles tid i Fiorentina. Han taler rigtigt godt om klubben, byen og hele setuppet i FCK. Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang og møde alle,” siger Khouma Babacar.
 
Thorup: En velkommen forstærkning
Cheftræner Jess Thorup ser også tilgangen af Khouma Babacar som en velkommen forstærkning:

”Vi har mange talentfulde spillere i truppen, men som vi har sagt mange gange, så er det også nødvendigt med erfarne topspillere med X-faktor."

"Babacar er en fysisk stærk angriber, og hans relationelle evner er også på meget højt niveau, så vi tror på, at han passer godt ind i vores offensive spillestil. Nu ser vi frem til at få ham ud på banen og lære ham endnu mere at kende,” siger Jess Thorup.
 
Khouma Babacar får trøje nummer 11, og efter planen træner han tidligst mandag.
 
Spillerfakta
Navn: Khouma El Hadji Babacar
Født: 17. marts 1993
Position: Angriber
Tidligere klubber: Fiorentina, Racing Santander, Modena, Padova, Lecce, Sassuolo, Alanyaspor
Landskampe: 3 A-landskampe for Senegal
 

Khouma Babacar