Akinkunmi Amoo

Amoo klar for København

F.C. København har sikret sig det store nigerianske offensivtalent, Akinkunmi Amoo, der skifter fra svenske Hammarby IF på en kontrakt til udgangen af 2026.
 
19-årige Amoo er primært kantspiller, men kan dække flere offensive positioner. Han er noteret for 13 mål og 9 oplæg i sine 48 kampe for Stockholm-klubben, Hammarby, som han kom til som ungdomsspiller.
 
PC: Fantastisk acceleration og store evner én mod én
”Amoo er en af de mest interessante unge spillere i skandinavisk fodbold," siger sportsdirektør Peter Christiansen.

"Han er en spiller med fantastisk acceleration og store evner én mod én, og han er også ganske målfarlig. Potentialet er enormt, men der er også masser af hårdt arbejde foran ham. Lykkes vi sammen med at forløse det, så kan han nå meget langt.”
 
”Vi har i forvejen en lang række meget store talenter i vores trup, så vi henter kun Amoo ind, fordi vi mener, at han er ekstraordinær og kan give vores offensiv endnu flere strenge at spille på."

"Vi ønsker en meget potent offensiv med mange muligheder, og Amoo giver os et utroligt antrit og nogle andre egenskaber, end dem vi har i forvejen,” siger Peter Christiansen.

Amoo: Det helt rigtige næste skridt for mig
For Akinkunmi Amoo er skiftet fra den svenske til den danske hovedstad et vigtigt skridt frem i karrieren, som han glæder sig til:

”Jeg har haft det fantastisk godt i Hammarby, og jeg har meget stor respekt for klubben og fansene der. De gav mig chancen og troede på mig, og det vil jeg aldrig glemme," siger Akinkunmi Amoo.

"Derfor er jeg også meget glad for, at klubberne har lavet en aftale, som begge parter er tilfredse med. Siden jeg hørte om muligheden for at komme til F.C. København, har jeg håbet, at det kunne lade sig gøre."

"FCK er en international klub med ambitioner om at kæmpe mod de største i Europa, og det fascinerer og tiltrækker mig meget at blive en del af de målsætninger, klubben har,” siger Akinkunmi Amoo.
 
”Der har været andre muligheder for mig undervejs, men jeg føler, at FCK er det helt rigtige næste skridt for mig karrieremæssigt. Her kan jeg udvikle mig og lære en masse sammen med de fantastiske spillere, som klubben har i forvejen."

"Jeg ser virkelig frem til udfordringen og til at at træde ind i Parken, der er et fantastisk stadion med passionerede fans,” siger Amoo.
 
Thorup: Han bringer X-faktor
For cheftræner Jess Thorup er tilgangen af kantspilleren et stort plus frem mod et spændende forår:
 
”Både på kort og langt sigt, er jeg sikker på, at han bliver et stort aktiv for os."

"Han har et helt utroligt antrit og kan virkelig sætte folk af med sine driblinger. Han bringer i den grad X-factor og en ny trussel ind i vores offensiv, hvor vi kommer til at have mange strenge at spille på."
 
”Vi er glade for, at vi nu har en god træningslejr til at lære hinanden bedre at kende og spillede nye ind på holdet, så vi står skarpt, når det går løs den 20.februar mod OB,” siger Jess Thorup.

Alle i F.C. København byder Akinkunmi velkommen til klubben og byen.

Spillerfakta
Navn: Akinkunmi Amoo
Født: 7. juni 2002
Postion: Kantspiller
Tidligere klubber: Hammarby IF, Sidos FC
 

Akinkunmi Amoo
Akinkunmi Amoo er klar til Parken. Foto: Samy Khabthani, FCK.DK