Løverne spiller i hvidt i aften

Løverne spiller i hvidt i aften

Til aftenens opgør på Grand Stade Lille spiller københavnerne helt i hvidt, og det bliver denne gang uden det sædvanlige Carlsberg-logo på brystet på grund af de franske reklameregler.

De ca. danske 300 fans, der tager turen til det nordvestlige hjørne af Frankrig, er efterhånden ankommet og kan ses rundt om i byen på cafeer og barer, og der er heldigvis ingen regler, der umiddelbart forbyder, at man har Carlsberg inden for trøjerne... Ca. kl. 18 drager man i samlet flok med Metro'en ud til det store, nye Grand Stade Lille.

Spillerne og trænerstaben er indkvarteret på et hotel 7-8 km uden for centrum, og pudsigt nok var det også her, man boede for ca. 5 år siden, da løverne skulle spille ude mod RC Lens - en by, der ligger kun ca. 40 km syd for Lille. Dengang gjaldt det kvalifikation til Europa League-gruppespillet, og københavnerne trak det længste strå efter 0-1 ude og 2-1 på hjemmebane efter forlængning. Den mulighed eksisterer faktisk også i aften, hvis Lille vinder med præcis 1-0, mens alle andre resultater betyder, at den tjekkiske dommer Karlovec fløjter af efter 90 minutter - OG tillægstid, ikke at forglemme. Don't miss a minute!

Dagen i dag byder på det sædvanlige program for spillerne, når det gælder europæiske udekampe, hvilket i korte træk vil sige hvile, hvile og hvile - afbrudt af nogle lette måltider, en lille formiddags-gåtur (i dejligt solskin, her er vel en 20-23 grader) samt et taktikmøde inden afgang til stadion med bus kl. ca. 19 - en køretur på ca. et kvarter.

I går kunne vi berette om tre FCK-spillere i Morten Olsens A-landsholdstrup, og vi kan tilføje, at LOSC Lille har to spillere med i Didier Deschamps' franske trup, der skal møde Finland og Hviderusland. Det er målmanden Mickaël Landreau og anføreren Rio Mavuba, der begge var med i det første opgør i PARKEN for otte dage siden.

Hvis du ikke har taget turen til det sydfranske, kan du følge kampen direkte på TV3+ eller på P3 i Danmarks Radio.
FCK spiller helt i hvidt i aften - her er det - tilfældigvis - Igor Vetokeles dragt, der blev præsenteret på formiddagens UEFA-mødeMålmændene spiller i lyseblå spilledragt