Stemningsrapport fra Grand Stade Lille

Stemningsrapport fra Grand Stade Lilleaf Torkil Fosdal

Tirsdag aften trænede F.C. København på det splinternye Grand Stade Lille Métropole, som er den fulde betegnelse for det nye flotte stadion i udkanten af Lille, der i morgen aften lægger græs til opgøret mellem de danske sølvvindere og sidste sæsons nr. 3 i Frankrig.

Franskmændene forventer mindst 40.000 tilskuere til kampen, og alene sæsonkortholderne udgør ca. 30.000, hvilket er en tre-dobling i forhold til sidste sæson. Her spillede Lille på det væsentligt mindre Stade Lille-Métropole, som kun huser ca. 18.000 tilskuere. Det fortæller noget om, hvor meget rammerne betyder for tilskuertallet og den samlede totaloplevelse, når man går til fodbold!

Og netop rammerne og det forventede tryk fra det store franske hjemmepublikum er et af temaerne for Ariël Jacobs i opladningen til kampen i morgen:

- Vi må ikke lade os påvirke af rammerne, uanset hvor mange tilskuere der kommer på dette store stadion. Vi skal trække på den succes og selvtillid, vi har med fra kampene mod Club Brugge, hjemmekampen mod Lille og vores comeback i Randers i lørdags - og så skal vi samtidig være ydmyge over for opgaven, understregede Ariël Jacobs.

Ét-måls-føringen fra den første kamp er dejlig at have med, men spillerne ved godt, at det ikke må blive en sovepude:

- Vi kan ikke bare forsvare os i 90 minutter, så går det galt, så vi må også turde spille vores eget spil og se om vi ikke kan få lavet et enkelt mål, sagde anfører Lars Jacobsen.

En af hovedpersonerne i morgen bliver uden tvivl Johan Wiland, der stod en kanonkamp i de to holds første møde for en uge siden, hvor han bl.a. snuppede et straffespark efter et kvarters spil:

- Banen virker umiddelbart lidt hård, men det er altid svært at bedømme dagen før, for den kan sagtens være anderledes i morgen, når kampen skal spilles, sagde den erfarne svenske keeper.


Let opvarmning med boldThomas Kristensen blev i dag udtaget til den danske landsholdstrup sammen med Nicolai Jørgensen og Lars JacobsenDet er åbenbart ikke alle Anders Storskovs instruktioner, der er lige nemme at forstå...Sölvi Ottesen og César SantinKim Christensen jonglerer...


Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK