Kampreferat: Vib vs. FCK

Til trods for føring på 2-0 ved halvlegen, lykkedes det ikke F.C. København at få point med hjem fra Viborg, da en grum halv time i anden halvleg vendte op og ned på billedet. Bleidelis blev matchvinder med to scoringer for hjemmeholdet.

Efter onsdagens blamage kunne cheftræner Hans Backe belejligt råde over de to nytilkomne landsholdsspillere, Hoseth og Linderoth, der begge gik direkte ind på den centrale midtbane, med debuterende Hoseth primært offensivt orienteret. Denne konstellation skubbede Nørregaard ud på venstrekanten, hvor han dermed gjorde Janne Saarinen, der ellers var meget tvivlsom inden kampen, selskab.

Det store spørgsmål forud for dagens kamp var ikke unaturligt, hvorledes F.C. København ville reagere ovenpå onsdagens smertende nederlag. Kampens indledning gav desværre indikationer om at usikkerheden i de bagerste rækker stadig være ubehagelig present. Det gav inden for det første kvarter to 100 % chancer til henholdsvis Kærgård og Keller, men begge spillere viste uskarphed i den afgørende fase.

Viborgs gode indledning blev langsomt afløst af mere påpasseligt københavnsk spil uden at dette blev prangende på nogen måde. Som halvlegen skred frem kom der dog mere sikkerhed og idé i udeholdets aktioner og med en superb Jesper Bech manøvre, kom løverne efter små tyve minutter lidt ufortjent foran. Med et knivskarpt træk snørede forårets komet to viborgforsvarer på højrekanten og ganske fri i en lidt spids vinkel svigtede Bech ikke, da han med sin vanlige koldblodighed udplacerede Christiansen med venstrebenet.

Scoringen gav københavnerne den nødvendige ro og den centrale midtbane med Linderoth og Hoseth viste god indbyrdes forståelse. Især sidstnævnte brillerede i det fremadrettede spil, hvor han med god boldsikkerhed, eminent teknik og fremdrift hele tiden var en kilde til uro. En af nordmandens gode afleveringer var ikke langt fra at resultere i en fordobling af scoren, men Bech formåede desværre ikke at omsætte den smukke aflevering i scoring til trods for en fri position foran målet.

Der skulle dog ikke gå længe førend Christiansen atter måtte gå den tunge gang ind eget net. I lidt af kopi fra det første mål, gik Silberbauer mod målfeltet i højre siden og da Lynge Larsen forsømte sine defensive pligter, fik Silber god tid og plads til at hamre kanonen af. Det gjorde han så godt at bolden strøg over i det fjerne hjørne uden chance for Christiansen. En flot scoring at den tidligere AaB-spiller.

Målet knækkede hjemmeholdets angrebslyst i første halvleg totalt. De få gange der blev produceret noget fremad blev afløst af meget pauvert spil på den sidste tredjedel af banen. En enkelt dødboldmulighed, på hvilken FCK-forsvaret ikke fik clearet ordentligt, var det dog tæt på udligningen, men Kihlstedt afværgede med en god refleks, hvorefter Lynge Larsen tumlede bolden ud over sidelinien.

For F.C. Københavns vedkommende bød halvlegens slutning på flere rigtig gode aktioner af Hoseth. Imponerende driblinger og speed var ikke langt fra at bringe nordmanden på måltavlen - det ligner et kanonkøb.

Fra anden halvlegs start virkede FCK'erne opsatte på at forsvare og udbygge føringen. Halvlegens første ti minutter afslørede flot positionsspil og en smukt angreb burde have resulteret i scoring, men Hjalte Nørregaard svigtede i fri position.

Bedst som man sad med fornemmelsen af at det ikke kunne gå galt for københavnerne i dag slog Viborg en flot kontra, der resulterede i en reducering af Kærgård, da han trykkede af fra kanten af feltet.

Scoringen rystede tilsyneladende Backes mandskab og den sidste halve time formede sig værst tænkeligt. Med 25 minutter tilbage udlignede Bleidelis med et ekstremt hurtigt aftræk fra kanten af feltet og den lettiske midtbanespiller fik såmænd også lov til at afgøre kampen med syv minutter tilbage, da Svensson og Saarinen i fælleskab ikke fik clearet bolden, hvorefter et hårdt højrebenspark beseglede F.C. Københavns skæbne i denne kamp. Og så hjalp det lige lidt af Hoseth et par gange var tæt på, mens Møller følte sig snydt for et straffespark i kampens overtid.

Ovenpå midtugens skuffelse havde man naturligt håbet på et bedre udbytte i dagens kamp. Tegningen til noget stort offensivt var tilstede ved i sær Hoseth, Bech og Silberbauer, men tingene blev alvorligt besværliggjort med tre mål indkasseret i den anden ende.

Dermed står F.C. København noteret for to point efter tre kampe i SAS Ligaen - ikke just den ønskede sæsonstart. Sæsonen er heldigvis lang og mulighed for revanche findes næste søndag, når OB kommer på besøg i PARKEN.