Kampreferat: FCK vs. NDG

F.C. København løb til aften ind i et af de nederlag man bare allerhelst vil glemme, da det blev til en tom og uvirkeligt lussing på hele 5-0 til upåagtede NK Gorica fra Slovenien. 13.601 tilskuere, der reduceredes jævnt som målene raslede ind, blev vidner til F.C. Københavns exit fra europæisk fodbold denne sæson.

Cheftræner Hans Backe havde til aftenens kamp valgt atter at bringe Bech og Møller ind fra start på bekostning af Røll og Todi, mens Janne Saarinen var kommet sig så meget over sin lyskenskade at han indtrådte på sin naturlige plads som venstreback. Med Linderoth og Hoseth spærret og Traoré ude med en skulderskade, var der ligeledes blevet plads til Martin Bergvold på den centrale midtbane - en position han udfyldte med bravour i de to holds første møde i Slovenien.

Med en 2-1 sejr i bagagen fra det første opgør stod Backes tropper med et formidabelt udgangspunkt forud for aftenens opgør. Anfører Bo Svensson havde dog inden kampen formanet at denne føring ikke måtte bruges som en sovepude, men det var ikke desto mindre, hvad det københavnske publikum i den grad blev udsat for i samtlige 90 minutter. På denne facon var det slovenerne, der var klart mest tændt og med et par erobringer højt oppe på banen fra kampens start lagdes et ubehageligt pres på københavnernes bagkæde. I det femte minut skabte Gorica sig deres første gigantchance, men Sturm formåede kun at brage bolden over i absolut fri position foran Kihlstedts mål.

Den brændte chance vakte den til tider grusomme kliche om at i fodbold kan alt ske til live. Desværre vakte den ikke de københavnske spillere til live i det hjemmeholdet have uhørt store problemer med at få det vante pres- og positionsspil til at fungere. Slovenerne var derfor i betragtelig boldbesiddelse og selv om det ikke med det samme gav sig afkast i store åbne chancer lurede virkeligheden lige om hjørnet.

Omkring midtvejs kunne en enkelt god aktion af Álvaro og Møller havde skabt ro i systemet, men i fri position kiksede Møller med højrebenet. Desværre skulle denne chance vise sig at være noget nær en enlig svale i den varme københavnske aftenluft.

Hvad det meste af første halvleg allerede havde givet indikationer om blev en uhyggelig realitet 27 minutter henne. Her gled to slovenerne forbløffende let gennem det københavnske forsvar og da Kihlstedt ikke kunne hindre det udmærkede chip, kunne Rodic på stregen banke bolden i nettaget til ikke ufortjent slovensk føring.

Den overraskende scoring forplantede sig negativt på banen hos københavnerne og kort efter måtte Hjalte Nørregaard indkassere et gult kort for et frustrationsfrispark. Desværre var det dadelværdige københavnske spil langt fra ovre i en første halvleg der mere og mere mindede om et koldsvedende mareridt af værste skuffe.

Ti minutter efter måtte Kihlstedt således gå den tunge gang ind i eget net, da F.C. Københavns forsvar stod stille på en Gorica-kontra, som Jani Sturm omsatte i mål ved at afdrible en sagesløs Kihlstedt.

Den kolde dukkert skulle desværre hurtigt vise sig at blive forvandlet til et regulært vinterbad, da det to minutter inden halvlegens slutfløjt på uvirkelig vis blev til 3-0 ved garderhøje Srebrnic på hovedstød efter hjørnespark.

Med 3-0 nede var situationen lysende klar for Backes tropper fra anden halvlegs start. Desværre havde pausen ikke nævneværdig effekt på spillerne, der igen overlod initiativet til de snu slovenere. Med kløgt og demonstration i flot lektielæsning formede anden halvleg sig således nøjagtigt på Goricas betingelser.

Og det kostede yderligere to gange i løbet af halvlegen, der virkede som en dårlig gentagelse af første. Alt gik op i højere slovensk enhed, da først Rodic og senere hen Sturm, scorede til henholdsvis 4-og 5-0 og henlagde Parken i en underlig tomheds-fornemmelse.

Med det sviende nederlag er Europa nu saga blot for F.C. København. Livet går af denne grund ikke i stå og hele klubben - spillere, ledere, samarbejdspartnere som fans må sammen rejse sig og fokusere mod næste mål, som der tages endnu et skridt imod på lørdag i Viborg. Men en enkelt gravøl kan det nu nok blive til i aftenens løb...