Kampreferat: FCK vs. AaB

En vild og medrivende første halvleg skabte grobunden for F.C. Københavns første sejr i SAS Ligaen i denne sæson. Hele fem scoringer i denne heraf tre til hjemmeholdet ved Hoseth, Álvaro og Bech, blev afløst af en anden halvleg dybt præget af et rødt kort til norske Hoseth. Med indædt fight lykkedes det dog F.C. København at holde nordjyderne yderligere scoringer end dem Sørensen og Ericsson havde sat ind i første, hvilket 15.025 tilskuere var vidner til.

Hans Backe kunne glædeligt atter råde over Sibusiso Zuma, der indtrådte i front ved siden af Àlvaro i dagens opgør, der samtidig var det fjerde møde med AaB i PARKEN på godt tre måneder. Med Ole Tobiasen skadet, var der blevet plads til Martin Bergvold på den ikke helt foretrukne plads som venstreback, mens Sillberbauer måtte vige sin normale stamplads på højremidt til fordel for Jesper Bech.

Hos AaB manglede rutinerede kræfter i Bård Borgesen og Allan Gaarde, der begge måtte se til fra tribunen grundet skader, mens Lundberg helt var fravalgt AaB-truppen. Det gav plads til Martin Ericsson som hængende angriber bag ved den gamle FCK-kending David Nielsen, mens Jacob Krüger optrådte centralt i de bagerste rækker.

Festfyrværkeri er nok det ord der kommer tættest på at beskrive løjerne i en første halvleg i PARKEN, der sjældent er set mere livlig. Til stor glæde for de fleste tilskuere, men nok ikke enhver træners drøm, blev der i den grad åbnet op for de flotte offensive takter af begge mandskaber, hvilket dog til tider må siges skyldtes ganske kummerligt forsvarsspil.

Bedst fra start kom egentlig hjemmeholdet med næsten 100 % kontrollerende boldbesiddelse, men det var nu AaB'erne, der først kom på måltavlen. En løs chance til David Nielsen i det 8. minut resulterede i et hjørnespark til udeholdet. Som observeret før voldte dødboldsituationen det københavnske forsvar umådelige problemer, hvorfor Jacob Sørensen pludselig stod fri foran kassen, hvilket han kvitterede for ved at sparke bolden hårdt i nettet til grum jysk føring.

Chokstarten fik dog ikke hjemmeholdet til at ryste på hånden eller i dette tilfælde foden. En umådelig oplagt Zuma, der i dagens kamp på fornemmeste vis demonstrerede sit værd, var inspiratoren i front. Med sine optimistiske ryk, eminente teknik og gode blik for medspillerne løftede sydafrikaneren i den grad sine offensive medspillere, hvor især samspillet mellem Zuma og Àlvaro var opløftende.

Derfor var det ikke overraskende at det netop var en kombination mellem disse to, der førte til københavnernes første mål blot fire minutter efter AaB's ditto. Med en fiks hælaflevering spillede Álvaro således Zuma blank i frit løb mod mål. Sydafrikanerens afslutning blev dog blokeret af Jimmy Nielsen, men som en høg var norske Hoseth over riposten, som han uden de store dikkedarer bankede i kassen fra en lidt spids vinkel.

At AaB'erne havde en kamp i benene fra i torsdags mærkede man ikke meget til i den eksplosive første halvleg. Knap var armene kommet ned og skålen udbragt med sidemanden, førend nordjyderne atter fik måltavlen til at blinke. På forunderlig vis lykkedes det Jacob Sørensen at sno sig igennem F.C. Københavns venstresiden, hvorefter han lagde bolden for fødderne af Martin Ericsson. Den chance takkede svenskeren ikke nej til og bragte køligt sit hold foran 2-1.

Mens Bergvold ved denne scoring ikke så helt tunet ud, forsøgte U-21 landsholdsspilleren minuttet efter at rette lidt op på dette. Et godt ryk frem med en efterfølgende afslutning var ikke langt fra at snyde Nielsen, da bolden blev rettet af på en AaB-forsvarer, men en af den lyslokkede målmands velkendte TV-redninger forhindrede scoringen.

Der var imidlertid intet at gøre for AaB-keeperen blot fem minutter efter, da Álvaro fik sat PARKEN på den anden ende. På et hjørnespark headede Thomassen skævt mod mål, men herligt årvågen kastede brasilianeren sig frem og pandede udligningen ind. En vigtig scoring for Álvaro, der dermed kronede sæsonens vel nok bedste kamp med en scoring.

Halvlegen ud stod der F.C. København på det hele. Jesper Bech på højrekanten viste flotte dribleevner og fik lagt en gedigent tryk mod de rystede, men bravt kæmpende AaB'ere. I to tilfælde var Bech ved at få fri passage mod mål, men begge gange endte i indlæg dybt inde i nordjydernes målfelt. Heldigvis skulle tredje gang vise sig at være lykkens gang for unge Bech, idet han fire minutter før pausefløjtet fik en tilsvarende mulighed opbragt af Zuma. Denne gang og meget tæt inde ved mål med forbavsende meget plads brølede Bech bolden ind i nettet via en uheldig Jimmy Nielsens ansigt, der nok ufrivilligt afslører et stort Kappa-aftryk til morgendagens jyske træningspas.

Den medrivende halvleg endte således med københavnsk føring på 3-2 skabt på en gang vildskab og gejst, der har været savnet på holdet hidtil i denne sæson. Fornemt.

Mens første halvleg bød på hele fem scoringer, udmærkede anden omgang sig ikke i yderligere scoringer, men til gengæld på indædt fight og bidende københavnske tacklinger i forsvaret af sæsonens første tre point.

Dermed ikke antydet at målchancerne manglede og dem stod AaB'erne for broderparten af, men kampen blev i den grad ændret da to norske stridshaner pustede sig op. I en tilsyneladende harmløs situation ved baglinien fikserede Trond Andersen således benet på Hoseth, hvilket denne blev så fortørnet over, at han sparkede ud efter landsmanden. Episoden kostede et gult kort til AaB'eren, mens Hoseth i sin blot anden hjemmekamp måtte gå den tunge gang ud i omklædningsrummet.

Dermed ændrede kampen også karakter. Fra et flot kreativt københavnsk spil blev dyderne ændret til benhård fight, hvor typer som Linderoth, indskiftede Traoré og Dan Thomassen tog deres store del af læsset.

Naturligt pressede nordjyderne på og det blev også til flere lige ved og næsten chancer, men marginalerne og viljen var på de københavnske fødder. Undertalssituationen gav såmænd også flere gode kontramuligheder og det kunne ligeså godt være blevet til endnu en hjemmeholds-scoring som en udligning.

Da selv ikke en desperationsforsøg med Jimmy Nielsen i angrebet på et hjørnespark i overtiden gav udbytte for Hamréns tropper, kunne Vollquartz fløjte kort efter sikre F.C. København holdets første sejr i indeværende sæson i SAS Ligaen.

Dermed flyttede de godt kæmpende københavnere effektivt fokus fra de sorte uger i dansk fodbold med dagens sejr og gode fight. Med strømpilen pegende opad bliver det særdeles spændende at følge holdets videre færd, når SAS Ligaen genoptages 11. september efter endt landskampspause. Her står Randers på udebane-menuen.