Kampreferat: FCK vs. OB

I en knaldhård fight spillede F.C. København og OB i rundens sene kamp uafgjort 1-1. I sæsonens vel nok bedste københavnske indsats udlignede offensive Magne Hoseth den føring Thomas Lindrup havde sørget for et kvarter inde i anden halvleg. 18.419 tilskuere var vidner til en spillemæssig og mental langt bedre kamp af de danske mestre fra F.C. København.

Cheftræner Hans Backe havde til dagens kamp rokeret rundt på F.C. Københavns noget udskældte forsvar, hvilket gav plads til Dan Thomassen i centerforsvaret, mens Ole Tobiasen spillede højreback og Jacobsen venstre. På midtbanen naturligt genvalg til Hoseth og Linderoth, der trods nederlag i Viborg begge viste gode takter i denne kamp. I øvrigt byttede Nørregaard og Hoseth plads i forhold til det opgør.

OB´s opstilling rummede ikke de store overraskelser. Tembo var ikke blevet sin skade kvit og var siet fra tidligere på dagen. Dermed atter plads til Esben Hansen på den centrale midtbane.

Efter en mildest talt sløj start på sæsonen og med en trist strejke hængende over hovedet var dagens kamp den foreløbige sidste chance for de sårede københavnske løver til at rette lidt op på renommeet.

Det startede dog noget afventende i PARKEN. Hjemmeholdet, der måtte havde anfører Bo Svensson til lang behandling efter blot tre minutter, trådte ikke speederen i bund fra kampens start, der mere havde OB'erne som overvejende spilstyrende uden at det dog førte til noget farligt for fynboerne.

En god mulighed til Bech efter ti minutter rettede dog op på den lidt pauvre start, men den lille angriber valgte at spille svært på tværs i stedet for at afslutte selv. Bechs mulighed blev kort efter afløst af et tørt hug fra Hoseth, der i gennem dagens kamp atter viste sin unikke evne til at komme frem til afslutninger. I øvrigt spillede Hoseth i dag så stærkt at han i sin første optræden i PARKEN blev kåret til Man of the Match af tilskuerne.

For OB'ernes vedkommende indledtes deres målsøgende arbejde for alvor med et flot indlæg fra Lindrup efter en lille kvarter. OB´s topscorer Steffen Højer fik afsluttet tæt inde ved mål, men kampens svingende dommer, Michael Svendsen noterede korrekt at Højer anvendte hånden med et gult kort til følge.

Som halvlegen skred frem blev det tydeligt at de to hold taktisk havde indstillet sig godt på hinanden, Ikke at det af den grund var kedeligt i PARKEN for afslutningerne var der, men gode præstationer af begge holds keepere og forsvarsspillere forhindrede scoringer. Især var det opløftende at følge Dan Thomassen, der i flere tilfælde viste rigtig god forudseenhed i sine indgreb. I det hele tiden spillede løvernes bagerste kæde niveauer over de seneste præstationer og sammenholdt med en mental meget bedre indsats over hele linien leverede Byens Hold sæsonens bedste indsats i dag.

Fra anden halvlegs start valgte dommer Svenden at bringe sig selv i klovneagtig fokus. Det skete da han med misforstået autoritær facon nægtede at lade Hoseth komme på banen efter behandling. Det hjalp heller ikke på dommerpopulariteten at dagens ophavsmand lod fløjten tavs i en situation, der kort efter, i mistænkelig grad mindede om et klokkeklart rødt kort til Onyszko, da han nedlagde Álvaro uden for feltet i dennes jagt på en friløber.

Hjemmeholdet lod sig imidlertid ikke kue af de rystende kendelser og kløede ufortrødent på. Det gav indenfor fem minutter to 100 % chancer til henholdsvis Nørregaard og Hoseth, men begge spillere manglede koldblodigheden og brændte på det skammeligste.

Det kogte virkelig i PARKEN i anden halvlegs første tyve minutter og hjemmeholdets Hoseth var heldig med at slippe for et gult kort for en hård tackling på Lindrup. Glæden over dette blev dog kort, da OB'erne lidt efter slog en formidabel kontra med fire målsøgende spillere. Og trods en heroisk indsats af Kihlstedt, kunne den svenske landsholdskeeper ikke forhindre en fri Lindrup i til sidst at banke bolden i kassen fra nært hold.

Den ubehagelige scoring stækkede dog ikke løvernes angrebslyst og blot to minutter efter Lindrups scoring slog norske Magne Hoseth til på en af sine mange chancer i kampen. Efter først at havde set Onyszko feberrede sit hovedstød, modtog den norske landsholdsspiller atter bolden i feltet og snurrende om sig selv udplacerede han OB-keeperen uden problemer. Målet udløste et kæmpe jubelbrøl - et af dem man har ventet længe på i PARKEN.

Med udligningen virkede det som at begge hold stillede sig tilfredse, til trods for at der stadig var en lille halv time tilbage at spille i. Intensiteten var stadig i høj grad til stede, mens det kneb med de gennemspillede angreb for begge mandskabers side. Med saft og kraft i tacklingerne blev der ikke levnet en meter til modstanderen, hvorfor sidste fjerdedel af kampen ikke bød på de store muligheder. En enkelt til Jesper Bech i kampens døende sekunder var dog ved at sende publikum til himmels, men desværre var det kun Bechs bold der røg den vej efter et skud fra kanten af feltet.

Derfor var det også et naturligt uafgjort resultat, der var at finde på storskærmene efter Svendsens afsluttende fløjt fem minutter inde i overtiden.

Dermed står løverne stadig uden sejr i årets SAS Liga, men spillet og viljen vidnede om bedre københavnske tider, der nu ærgerligt bremses af den forestående uvirkelige strejke.