Kampreferat: NDG vs. FCK

Med en professionel indsats demonstrerede de danske mestre fra F.C. København den nødvendige klasse overfor NK Gorica, der måtte indkassere et nederlag på hjemmebane på 2-1. Álvaro nettede i første halvleg, mens Møller blev matchvinder med sit mål til 2-1 i anden halvleg. Dermed blev den meget omtalte 50-50 % chance for avancement væsentligt forbedret.

Hans Backe havde i aftenens opstilling foretrukket Peter Møller i front, hvilket skubbede alsidige Jesper Bech ned som venstremidt og Bergvold ud på bænken.

Kampen startede ganske ordinært. Begge hold brugte det første kvarter til at føle hinanden an, hvilket skete i et ganske adstadigt tempo.

Efter et kvarters spil blev Traoré revet ned og den unge midtbanespiller landede så uheldigt på skulderen, at han fem minutter efter måtte lade sig udskifte med Martin Bergvold. Uheldigvis blev det i pausen klart at Traoré havde revet skulderen af led. Mere om skaden på www.fck.dk i morgen.

Det svækkede nu ikke københavnerne synderligt med udskiftningen af Traoré, idet Bergvold, der gik direkte ind som central midtbanespiller, med lyst og mod til at gå med frem satte en godt pres på slovenerne, hvilket resulterede i to ganske gode forsøg fra distancen af midtbanespilleren, men i begge tilfælde stod Goricas keeper godt placeret.

Med kontrolleret spil i egne rækker lykkedes det F.C. København at holde hjemmeholdet fra chancer. Med syv flotte scoringer i de to kampe mod Tallinn havde man forventet mere af hjemmeholdets offensiv, men denne var som godt som ikke eksisterende i første halvleg.

Med tålmodigt spil, kombineret med en god eksplosiv aktion af Silberbauer kort før halvlegsfløjtet lykkedes det fortjent løverne at bringe sig foran. Silbers gode driblinger på baglinien og efterfølgende tværpasning til en fri Møller var således optakten til scoringen. Det var dog ikke 32, der nettede, idet Møller køligt spillede bolden videre til en endnu mere fri Álvaro, der absolut ikke havde nogen problemer med at sende bolden i kassen fra nært hold.

I pausen skiftede Backe finske Saarinen (lyskenskadet) ud med en anden nytilkommen - Dan Thomassen. Den normalt centrale forsvarsspiller gik direkte ind og overtog venstreback-positionen.

Bagud på hjemmebane var Gorica tvunget frem på banen fra anden halvlegs start og slovenerne viste også i glimt de offensive forcer. Især på venstrekanten fik hjemmeholdet meget plads, idet Thomassen tydeligt ikke befandt sig særligt vel på denne position. I halvlegens tiende minut kostede et sats af Thomassen således også et mål, da hjemmeholdets Rodic headede et indlæg fra venstresiden i kassen.

Det udlignende må rystede københavnerne en smule og tændte slovenerne yderligere. Det var lige ved at koste endnu en scoring blot to minutter efter, men slovensk ubeslutsomhed forhindrede endnu en kold dukkert.

Med Bergvold som inspirator lykkedes det imidlertid løverne at få styr på kampen igen og da også Silberbauer og Bech momentvis viste fremragende detaljer tippede vægtskålen atter over på københavnsk side.

Et kæmpe straffespark på Bergvold blev underligt ikke dømt, men heldigvis afløstes denne episode snart af et flot ryk af Bech til baglinien. Afslutningen på dette blev en præcis centring til Møller, der flot dirigerede læderet i nettet via stolpen. 2-1 til F.C. København i det 68. minut.

Med to udebanescoringer i ryggen kontrollerede løverne resten af kampen om end en tilfældig kæmpechance til hjemmeholdet kunne have ændret udfaldet. Kampens bedste spiller, Martin Bergvold viste med tolv minutter tilbage endnu engang sin pågåenhed, da han sendte et projektil på stolpen, men det blev ikke til yderligere scoringer i et opgør det tydelig afslørede klasseforskel på de to mandskaber.

Returopgøret spilles om otte dage i København. Det ligner unægtelig avancement for løverne.