Kampreferat: Tor vs. FCK

Første skridt er taget

Osndag blev der spillet Champions League kvalifikation i Georgien mod de georgiske mestre fra Torpedo Kutaisi. Kampen blev spillet klokken 21 i 30 graders varme på et halvfyldt stadion i Kutaisi.

F.C. København havde flere dage før kampen meldt ud, at kampen bare skulle spilles, og vi skulle have et godt resultat med hjem - altså uafgjort eller sejr. Kent Karlsson havde valgt en kompakt midtbane med Mio tilbage i startopstillingen på bekostning af Fernandez, hvorved Zuma lå alene fremme. Og han og spillerne fik hvad de kom efter mod et velmotiveret georgisk hold, der ville vise omverdenen, at fodbold i Georgien ikke er en by i Rusland. De første 10 minutter kom holdet fra Kaukasus stormende, og københavnerne havde svært ved at finde fodfæste.

De 11.000 medlevende fans var oppe og stå flere gange - ja faktisk hver gang Kutaisi var på FCK's banehalvdel. De kom dog ned at sidde efter 43 minutter, hvor Zuma opsnappede en bold på midten af Kutaisis banehalvdel, tog et par driblinger og fra 20-25 meters afstand affyrede han et tørt skud mod mål uden chance for målmanden. 0-1 og F.C. København var godt på vej til at fuldføre dagens arbejde.

I anden halvleg faldt Kutaisis optimisme, og deres markeringer forsvandt som tiden skred frem. F.C. København overtog komplet midtbanen og spillede bolden rundt for at få tiden til at gå. Desværre skulle Kutaisi have et mål forærende, da Kim Madsen uheldigt headede bolden mod eget mål,og selvom Kihlstedt fik klaret i første omgang, var Torpedos lynhurtige angriber, Mikheil Ashvetia, over bolden, og han prikkede den ind til vild jubel hos lokalpublikummet.

Det gav dem ekstra kræfter, og de vævre georgiere ville gøre alt for at få en sejr på hjemmebane. Det lykkedes bare ikke for dem. FCK holdt stand og kan nu tage hjem til PARKEN og spille sejren hjem.