Kampreferat: FCK vs. Vib

Det holdt hårdt, men det lykkedes at hive en fortjent 2-1 sejr hjem på første spilledag i PARKEN. Sibusiso Zuma lavede begge københavnermål, mens Søren Frederiksen stod for Viborgs.

Første halvleg var meget lige. Viborg startede bedst i de første 10 minutter, men FCK kæmpede sig tilbage i kampen. Københavnerne havde de største chancer, men dog uden at være såkaldte "direktører". Viborg levede primært på kontraspillet, hvilket til tider også var meget farligt. Der skulle dog en dødbold til at åbne for scoringerne. Søren Frederiksen opsnappede en ripost på et Viborg-hjørnespark og fik prikket bolden i mål til 0-1.

Det var som om FC København vågnede mere op og pressede Viborgenserne længere tilbage på banen, men stadig udløste det ingen store chancer til hjemmeholdet. Gæsterne kunne dog snildt have øget til 2-0, da vores debuterende svenske keeper ville heade bolden væk uden for feltet, men i stedet endte bolden for fødderne af Klaus Kærgård, som dog kiksede sin afslutning mod det tomme mål.

Anden halvleg blev noget anderledes. F.C. København dominerede fuldstændig, og vi fik fortjent vendt kampen på to mål af vores sydafrikanske perle, Zuma. Det første mål var ren nydelse. Lønstrup tæmmede en bold perfekt og lagde et ultrapræcist indlæg ind til en flyvende Zuma, der fra en spids vinkel kunne heade bolden i mål via overliggeren til 1-1. Det var 10 minutter inde i anden halvleg.

Med et kvarter igen sendte Kent Karlsson Pascal Simpson på banen i stedet for Fernandez, som kort forinden havde brændt en mindre direktør, da Zuma serverede ham bolden. Det første Pascal gjorde var at forlænge et hovedstød til Zuma, der koldt udplacerede Viborgs ellers gode målmand Onyszko til hjemmeføring på 2-1.

Herefter trak FCK sig lidt længere tilbage på banen og lod Viborg komme lidt mere med uden at de dog blev farlige. Carsten Fredgaard fik de sidste 6 minutter på banen i stedet for matchvinderen Zuma og fik dermed sin debut, ligesom Thomas Røll og Kihlstedt.

Med sejren kunne de danske mestre sætte de første tre point ind på kontoen. Vi startede som vi sluttede - på førstepladsen.