Kampreferat: FCK vs. Tor

Klar til manddomsprøven

Her onsdag aften blev det klart, at F.C. København har kvalificeret sig til tredje kvalifikationsrunde i Champions League. Kampen mod de georgiske mestre fra Torpedo Kutaisi endte 3-1, hvilket ikke var et mål for lidt. F.C. København kunne have scoret mange flere mål men valgte på fornuftigste vis at spare krudtet til søndagskampen mod FC Midtjylland.

Næsten 15.000 mennesker var mødt op for at støtte Byens Hold og stemningen i PARKEN var da også i international klasse på en dag hvor det taktiske oplæg blev fuldt meget nøje og målene faldt på vigtige tidspunkter i kampen.

Første halvleg skulle vise sig at blive 45 minutter uden de store chancer men med bolden placeret 95 procent af tiden på Torpedo Kutaisis banehalvdel. Umiddelbart så det ikke ud som om de var kommet til København for at vinde kampen (???), men lad nu det ligge. F.C. København viste pænt spil men vi skulle dog helt frem til dommerens tillægstid før det første må faldt. Zuma og Lønstrup fandt sammen i en glimrende kombination der medførte at Zuma var helt fri for mål og køligt kunne passere den georgiske keeper til FCK-føring. Det skete endda mens hjemmeholdet var en mand i undertal, idet Thorninger måtte uden for banen og have syet en flænge i hovedbunden efter et sammenstød med en georgier.

Anden halvleg viste forskellen på dansk topfodbold og georgisk topfodbold. Magnus Kihlstedt rørte praktisk talt ikke bolden i hele halvlegen – undtagen i overtiden hvor Kutaisi pyntede på resultatet med deres reducering til 1-3. Ellers havde de sidste 45 minutter stået på flotte kombinationer og to flotte mål fra henholdsvis Lønstrup og Fernandez’ hoveder. Lønstrup blev spillet godt fri af Fernandez, og den erfarne målrævs eget mål kom efter et perfekt indlæg fra den indskiftede Fredgaard. FCK gjorde hvad der skulle til for at lukke kampen på det helt rigtige tidspunkt….

Nu venter det italienske storhold Lazio fra Rom. Det bliver en hård prøve – men en særdeles spændende prøve for spillerne. Vi glæder os til en af de største FCK-kampe i PARKEN nogensinde.