Kampreferat: FCK vs. S.S

Så oprandt dagen, hvor F.C. København skulle teste deres styrke mod frygtindgydende Lazio fra Italien. PARKEN var dækket op til fest fra starten. Fuldt hus, der bar det danske mesterhold frem over stepperne i en imponerende kulisse.

Første halveg startede med en meget aggressiv Christian Poulsen. Han var her og der og alle vegne og satte sig i respekt hos de højtbetalte stjerner fra Italien. Det betød overvægt i spil til FCK, dog uden at det resulterede i nogle målchancer.

Der gik et gys gennem publikum efter 10 minutter, da Zuma blev sparket ned. Han kom dog op igen og kunne spille videre uden problemer.

Efter 13 minutter kom den første målchance. Christian Poulsen var uheldig og headede en Lazio-spiller fri, men heldigvis var Kihlstedt på pletten og reddede situationen. Samme Poulsen var stadig utrolig stærk på midtbanen og førte an både defensivt og offensivt. Han kunne dog ikke gøre noget ved, at Lazio stille og roligt åd sig ind i kampen…

Efter en halv times spil, præsterede Lazio at spille sig til deres første deciderede angreb. Karel Poborsky rykkede på højre fløj, men sendte et tyndt skud forbi Kihlstedts mål.

Igennem hele halvlegen havde FCK generelt godt styr på det i forsvaret. Midtbanen var meget aggressiv, og angrebet virkede meget energisk. Lazio havde nok at bestille med at holde Zuma på afstand – den mand var en konstant trussel mod det italienske forsvar.

I de sidste fem minutter af halvlegen satte Lazios angrebsduo, Hernan Crespo og Claudio Lopez, dog fut under kedlerne. Med tre kæmpe chancer burde de have bragt Lazio foran. Kihlstedt var dog endnu engang på pletten, og det havde da heller ikke været særligt fortjent, hvis de var kommet foran.

Halvleg, og de mange tilskuere var godt tilfredse med kampen og i særdeleshed F.C. Københavns spil og fightervilje.

Anden halvleg blev utrolig dramatisk. Ingen af klubberne havde skiftet ud, og højst usædvanligt blev det heller ikke til udskiftninger i de sidste 45 minutter.

Kun syv minutter inde i anden halvleg, skete det værst tænkelige: Lazio fik scoret. På et perfekt indlæg fra Stefano Fiore headede Crespo den sikkert ind bag Kihlstedt. Mange tilskuere i PARKEN troede formentlig, at kampen nu ville blive en formssag for Lazio - men de tog fejl.

Lazio dominerede ganske vist i de efterfølgende minutter, men så slog FCK til. 20 minutter før tid lavede Lazio deres første dumme fejl, da Sinisa Mihajlovic hev Lønstrup i trøjen i det kriminelle felt, og den russiske dommer Levnikov havde heldigvis set det og fløjtede korrekt for straffespark. Det var dumt, fordi der ikke var nogen alvorlig fare på færde, men igennem hele kampen havde de fleste Lazio-spillere udvist en vis forkærlighed for FC Københavns flotte hvide trøje.

Jacob Laursen tog sig af straffesparket og tordnede bolden op i hjørnet uden chance for Angelo Peruzzi. 1-1 og PARKEN nåede et støjniveau, man ellers skal langt sydpå for at finde. FCK forsatte med at presse, og det var tydeligt, at Lazios kondition ikke var nær så god som københavnernes på dette tidlige tidspunkt af efteråret, hvor Serie A ikke er begyndt endnu.

Seks minutter før tid skete så det, som hele PARKEN ventede på. Efter lidt tumult i Lazios felt, faldt bolden ned foran Heine Fernandez, der koldt knaldede bolden i kassen til jubel og føring på 2-1.

De resterende minutter var FCK faktisk tæt på at komme yderligere foran. Fernandez havde to gode forsøg, og selv om det næsten havde været for meget af det gode, så burde i hvert fald det ene have været omsat til mål. Hvad Heine da også var den første til at erkende efter kampen, hvor han ømmede sig efter den albue, Mihajlovic bevidst havde plantet direkte i hovedet på ham og som betød, at danskeren måtte afslutte kampen med en stor bandage om hovedet.

Alt i alt leverede F.C. København en toppræstation, som uden tvivl vil give genlyd i Europa. Nu skal vi til Rom og forsvare vores føring!