Kampreferat: FCK vs. Vej

PARKEN var i dag vært for Superligaopgøret mellem F.C. København og Vejle. Vejle kom til København som nyoprykkere og skulle altså prøve kræfter med de danske mestre fra FCK.

Normalt er det svært at gætte kampens udfald - uanset hvilken modstander man er oppe imod. I dag var det frygtet, at de mange kampe F.C. København spiller for tiden, ville have en negativ indflydelse på kampens udfald. Ugens rejse til Georgien var også årsagen til, at Kent Karlsson havde valgt at starte med Røll og Lønstrup på bænken, mens Thorninger sad helt over.

Det skulle dog vise sig, at Vejle ikke kunne true mestrene. F.C. København dominerede fra start til slut og scorede fire mål mens Vejle lavede et enkelt: 4-1. Fuldt fortjent og meget imponerende.

Kampen startede underholdende. F.C. København satte straks tempo på spillet og pressede Vejle tilbage. Holdet fra Nørreskoven havde dog nogle farlige kontraangreb, der gjorde at holdet ikke blev spillet helt tilbage i eget straffesparksfelt.

14 minutter inde i halvlegen åbnedes scoringen: Morten Bisgaard, der startede inde for første gang, lagde et perfekt indlæg ind i hovedet på den altid fremragende spillende Zuma, der kunne heade bolden i mål til 1-0. Zuma er i øjeblikket i fænomenal form, og de 11.488 tilskuere i PARKEN blev endnu engang forkælet med lækre detaljer fra den vævre sydafrikaner.

Det var dog som om at scoringen tændte Vejle, og holdet vovede sig længere frem på banen. Efter 23 minutter kom belønningen i form af 1-1 på et velplaceret hovedstød af Kenneth Knudsen efter et hjørnespark.

De resterende 25 minutter af halvlegen gik rimelig ubemærket hen, indtil man nåede dommerens overtid. Heine Fernandez tæmmede en bold i feltet, vendte rundt og afsluttede noget svagt på Boye Habekost i Vejles mål. Om Habekost var imponeret over det flotte vejr eller Zumas driblinger kan vi ikke sige, men vi kan dog konstatere, at bolden smuttede mellem hans hænder og i mål til en FCK-føring på 2-1. Hvis man skulle slå ordet "Målmandsdrop" op i et leksikon - ja så ville et billede af denne situation afspejle begrebet perfekt. Synd for Habekost, der havde stået en god kamp indtil da.

Anden halvleg startede som lyn og torden. I det 46. minut scorede Fernandez endnu engang til 3-1 på Zumas glimrende forarbejde, og tre minutter senere fik F.C. København tildelt et straffespark. Heine Fernandez havde mulighed for sit første hattrick i FCK-trøjen, men Habekost ville det anderledes. Et godt skud fra FCK's nummer 11 blev flot pareret af Vejle-keeperen. Stadig 3-1 til københavnerne og fuldkommen kontrol over kampen.

Ti minutter før tid lukkede og slukkede Carsten Fredgaard med sin første Superliga-scoring, siden han spillede afskedskamp for Lyngby i juni 1999. På en smart hovedstødsaflevering fra Thomas Røll, bankede han den sikkert i mål til 4-1.

Det eneste man kan ærgre sig over i sådan en kamp er, at sejren ikke blev større. Zuma og Heine var de store syndere i dag med adskillige brændte chancer, og ingen kunne have sat en finger på resultatet, hvis det havde været 8-1.

Men underholdning, godt spil og mange mål. Mere kan man ikke ønske sig - vi glæder os til Torpedo Kutaisi kommer på besøg på onsdag...