Orri Óskarsson

Kampreferat: Pointdeling i underholdende og tempofyldt topkamp

De to cheftrænere skiftede kun én mand hver i forhold til den seneste kamp: Mohamed Elyounoussi startede i stedet for Lukas Lerager, og Andreas Schjelderup i stedet for skadede Oliver Antman. Det gav følgende FCK-hold: Grabara – Jelert, Vavro, Diks, Meling – Elyounoussi, Falk, Diogo – Roony, Óskarsson, Achouri.

FCK-fans i Farum

Hjemmeholdet lagde ud med at have bolden mest i de første ti minutter, mens vi indledte mere roligt og tålmodigt og ikke rigtigt satte nogen angreb op i det første kvarters tid, bortset fra et Meling-indlæg til fjerneste stolpe, hvor Elyounoussi i duel med Martin Frese headede bolden over mål.

I den anden ende fik Ibrahim Osman en skudchance efter det tredje FCN-hjørne i det første kvarter, men flugtede langt over mål.

Orri-kasse af høj klasse
Men da vi for første gang fik etableret os på deres halvdel med mange folk foran bolden – Diks og Vavro stod som de bageste et godt stykke inde på deres banehalvdel - så slog vi til med høj, høj klasse.

Falk spillede en bold ind foran deres felt, som Achouri med en fornem førsteberøring stødte ind i feltet, hvor Óskarsson endnu engang viste sig som en iskold og klinisk afslutter. Han tog det helt rigtige løb, kontrollerede bolden og chippede den med venstre over Andreas Hansen.

Fra da af satte vi os godt på spillet, og fem minutter senere fik Elyounoussi en udmærket skudchance uden for feltet, men afslutningen voldte ikke Hansen problemer.

FCN var dog på ingen måde ude af det tempofyldte topopgør, og i 22. minut havde de fleste set bolden ind, da Ibrahim Osman afsluttede Andreas Schjelderups fine forarbejde – men Birger Meling kastede sig og clearede nærmest mirakuløst med foden til hjørne.

Kort efter fik vi en stor kontrachance, efter at Diogo stjal bolden fra Jeppe Tverskov på midten, men Achouri slog en lidt for hård aflevering, da Diogo overlappede ham nede i feltet, og portugiserens indlæg havnede i favnen hos Andreas Hansen.

Elias Achouri

Tverskov-udligning
I stedet blev det 1-1 i 27. minut, da vi slap markeringerne på endnu et FCN-hjørne, så Jeppe Tverskov fra kanten af målfeltet headede bolden i mål ved den fjerneste stolpe, inden Grabara nåede ud til den.

Vi reagerede dog udmærket på udligningen ved igen at få tag i spillet, og det sidste af kvarter af halvlegen dominerede vi markant. Vavro havde et langskud tæt forbi, og efter at Achouri havde tørret Oliver Villadsen headede Orri lige over mål fra nært hold.

Achouri havde også selv et hårdt skud lige på Hansen, mens Marcus Ingvartsen havde et enkelt nærgående skud i den anden ende, efter et boldtab af Jelert i vores opspil.

4-2 i afslutninger på mål i vores favør, og 7-2 i hjørnespark til FCN var nogle af de tørre tal fra de første 45 minutter, som altså endte 1-1.

Birger Meling

Diomande-stolpeskud
Vi indledte 2. halvleg med en ganske stor skudchance til Vavro et par meter uden for feltet, som han hamrede over mål – faktisk pænt større chance end dem, han har scoret på de seneste kampe, men måske var han ikke langt nok fra mål…

FCN svarede igen med at komme endnu tættere på, da et Diomande-skud fra udkanten af feltet strejfede Diogo og tog stolpen, hvorefter Diks i sidste øjeblik clearede returbolden for næsen af Schjelderup.

Knap så heldig var Diks nogle minutter senere, da han fra eget felt sendte bolden lige ud til Osman, som straks spillede Ingvartsen fri til et skud, der susede lige forbi stolpen.

Elyounoussi afsluttede perfekt kontra
En lidt shaky FCK-start på halvlegen, men pludselig lynede vi igen med en perfekt kontra, hvor vi straffede Nordsjælland for ikke at have helt styr på restforsvaret.

Meling clearede fra eget felt op mod Achouri midt på vores halvdel, og så strøg tuneseren afsted og spillede Elyounoussi, der nede i feltet tog et træk, så Kian Hansen blev udspillet.

Mange havde herefter nok afsluttet fladt, men den rutinerede nordmand så, at Hansen kastede sig ned, så han løftede bolden lige akkurat nok til, at den gik over ham og i kassen.

Mohamed Elyounoussi

Få minutter efter sendte Diogo også bolden i nettet, og han stod da også klar offside, da han fik bolden, men den ”kom” fra en modstander. Achouri spillede på tværs uden for feltet, hvor Jeppe Tverskov kom løbende bagfra og strakte benet frem og dermed "spillede" Diogo fri, men Kehlet vurderede, at det ikke var forsætligt, og derfor blev Diogos offsideposition strafbar.

Udligning efter forkert hjørne
Efter lidt over en time fik FC Nordsjælland et hjørne fra højre, som helt tydeligt blev headet over baglinjen af Adamo Nagolo. Flere nordsjællændere vendte da også om og gik op mod midten, indtil de opdagede, at Jakob Kehlet gav dem endnu et hjørne, som vi naturligvis protesterede kraftigt mod.

Uheldigvis førte netop det hjørne til 2-2-målet. De tog det kort, og Diomande slog et indlæg til bageste stolpe. Elias Jelert nåede ikke at trække med frem, så Martin Frese var onside, da han fra spids vinkel headede bolden ind ved nærmeste stolpe, hvor Grabara ellers var lige ved at redde på stregen.

Neestrup om- og påtalte selvfølgelig kendelsen bagefter, men understregede samtidig, at han ikke følte sig bortdømt af en i øvrigt udmærket dommertrio.

Martin Frese udligner til 2-2

FCN tættest på at afgøre
Momentum skiftede nu til hjemmeholdet, og selv om vi bragte flere nye folk til offensiven (Claesson og Larsson for Diogo og Elyounoussi), fik vi aldrig rigtig gang i den del af spillet, men stod oftest langt tilbage på banen, så det kun var hjemmeholdet, der for alvor jagtede et tredje mål.

Det kom ikke, men det var meget tæt på i 85. minut, da vores defensiv reagerede for langsomt på en dødbold langt oppe på vores banehalvdel, så Ibrahim Osman løb helt fra af bagkæden, men heldigvis flugtede bolden tæt forbi mål.

Andreas Cornelius

Kort forinden havde Cornelius forladt banen med en skade og blev erstattet af William Clem, så vi sluttede med uændret forsvar, mens midtbanen og angrebet nu bestod af Lerager, Clem, Falk – Larsson, Claesson, Achouri.

Hjemmeholdet pressede også mest i de seks minutters tillægstid, men uden at det for alvor brændte, og alt i alt skal vi nok være mest glade for, at det underholdende og velspillede topopgør sluttede med en pointdeling.