Jubel efter scoring

FC Nordsjælland-FCK: Dagen derpå

Bred enighed om kampen
Antallet af mål afspejler ikke altid underholdningsværdien, men pressen er generelt enige om, at kampen i går levede op til forventningerne om et topbrag mellem rækkens nummer 1 og 2.

B.T. så ”Et jævnbyrdigt og underholdende opgør, hvor der var højt tempo og store chancer til begge mandskaber”.

Ekstra Bladet kaldte det ”et vildt topbrag”, der var ”underholdende, dramatisk og nervepirrende til det sidste”.

Politiken skrev om "en vild topkamp" med "fodbold af Superligaens allerypperste kvalitet".

Efter kampen var Neestrup enig i, at det lige nu er Superligaens to bedste hold, men kun fordi de ligger nummer 1 og 2. ”Tabellen lyver ikke, men det kan hurtigt ændre sig de kommende uger," bemærkede han.

Holdet samles inden kickoff
Spillerne samles før topbraget. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Thorup ikke tilfreds med 1. halvleg
Neestrup var godt tilfreds med løvernes 1. halvleg, og omvendt var Johannes Hoff Thorup ikke så glad for sit holds første 45 minutter, og på fcn.dk lød en del af hans analyse af kampen således:

"Vi laver nogle justeringer i pausen – blandt andet på vores spil uden bolden. Det resulterede i, at vi fik taget bolden hurtigere fra dem, og vi har lange perioder med bolden, hvor vi får trykket dem tilbage. Det gav os et kampbillede, vi gerne vil have, hvor vi spiller mere på deres halvdel, end på vores, og det er jeg ret tilfreds med."

"Så i det store hele synes jeg, at vi kunne have gjort første halvleg en del skarpere, hvor vi dog i perioder leverer god fodbold og laver nogle chancer, der kommer af godt spil. Det fik vi med over i anden halvleg, hvilket jeg er tilfreds med."

Færre på tribunerne
De 8.836 tilskuere i går – hvor FCN ellers havde solgt alle pladser – var det laveste til en FCK-Superligakamp i Farum efter Covid-19:

• 26.09.21: 9.578
  • 28.08.22: 9.497
  • 08.05.23: 9.713

Desuden var der 6.440 til pokalsemifinalen 26.04.23.

FCK-fans i Farum
Der var fyldt godt op i vores udeafsnit i går. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Korte facts om kampen
Flot målsnit
Der faldt ”kun” fire mål i går, men gennemsnittet er stadig højt og flot med 28 mål i vores seneste seks kampe på Right To Dream Park – et snit på 4,7 mål pr. kamp.

Seks i streg glippede
Med en sejr i går ville vi have vundet seks Superliga-udekampe i træk for første gang siden efteråret 2010.

Moi, Orri og Achouri
Mohamed Elyounoussi scorede sit andet FCK-mål, og ligesom i Hvidovre kom assisten fra Elias Achouri. Achouri lagde også op til Orri Óskarssons 1-0-mål (ligesom Orri også åbnede scoringen i Hvidovre, her dog på assist fra Oscar Højlund).

Assistkongen
Elias Achouri fører i skrivende stund 3F Superligas assist-liste med fire, og Christian Sørensen er på en delt andenplads med tre.

Kun én ændring
For første gang siden vores udekamp mod Breidablik ændrede Neestrup kun på én position i forhold til den foregående kamp, idet Elyounoussi startede i stedet for Lerager.

Ind og ud i samme kamp
Andreas Cornelius udgik i 82. minut med en skade, 21 minutter efter at han havde afløst Orri Óskarsson i 61. minut. Det er anden gang i sæsonen, at en indskiftet spiller bliver taget ud. Elias Achouri fik kun 16 minutter hjemme mod Breidablik, hvor han kom ind i 29. minut og blev taget ud i pausen, da vi havde vendt 0-1 til 4-1.

Frese gjorde det igen
Martin Frese scorede for fjerde gang mod os, og dermed er han alle tiders FCN-topscorer mod os i Superliga-sammenhæng.

Orri Óskarsson
Sådan kan man stoppe Martin Frese... desværre headede Orri lige over mål. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images