Kampreferat: FCK vs. Han

Nu bliver det svært… med 1-2-nederlaget til Hannover er tyskerne sammen med Standard Liege  storfavoritter til at gå videre fra gruppen, men der er stadig to kampe tilbage, og københavnerne har stadig chancen.

Forrygende stemning
Det var en forrygende stemning i PARKEN op til kampstart, hvilket de mange tusinde tyske fans skal have deres del af æren for. De fyldte hele D-tribunen og øvre C, og der sad flere rundt om på stadion. Det var  imponerende at se det store fremmøde, og man mindedes uvilkårligt da ca. 7.000 danske invaderede Barcelona for et år siden.

Mens der var fuldt tryk på kedlerne ude på tilskuerpladserne, så begyndte begge mandskaber ret afventende, og bortset fra en ufarlig Bolaños-afslutning efter et Oviedo-indlæg, bød indledningen af kampen ikke på afslutninger – og da slet ikke fra tysk side, hvor der skulle gå et kvarters tid før de overhovedet var oppe i FCK-feltet.

Så var der mere  vilje og angrebsiver over det københavnske opspil, og man tog præcis det initiativ, man kan forvente af et hjemmehold uden at satse hele butikken og blotte sig for de lurende tyske kontraer.

Efter en snes minutter diskede Bolaños op med lækkerier, snød en modstander med en hælfinte og fandt Santin, der rykkede godt fri i feltet, men da han prøvede at chippe bolden over Pogatetz, ramte han desværre tyskeren lige i ansigtet.

Midt i halvlegen begyndte tyskerne at komme længere frem på banen og fremtvang også et par hjørnespark, som dog ikke førte til meget mere end en blodnæse til Johnny Thomsen, da et langskud blev blokeret lige op i hans ansigt.

Tæt på keeper-fejl havde givet Santin chancen
Stadig ville hjemmeholdet dog mest i det fremadrettede spil, og Oviedo gik flere gange godt med frem i venstre side og forsøgte sig med optimistiske afslutninger, og Johnny Thomsen bød sig også tit til i højre side, men fik dog ikke altid boldene at løbe på. Det gjorde han dog efter en halv time, og så smed han et listigt fladt indlæg ind foran mål, som den tyske keeper Zieler slet ikke fik ordentligt fat i, men desværre lå hans returbold lige nogle centimeter fra Santin.

I den anden ende skal den solide FCK-organisation have sin store del af æren for, at Hannover stort set ikke satte Johan Wiland på arbejde. Der blev ikke givet meget væk i duellerne, og bortset fra  enkelte skønhedspletter var der sikkerhed og konsekvens i den københavnske boldomgang.

Det farligste var, da Mohammed "Moa" Abdellaoue slap til baglinien i venstre side og fandt Stindl i feltet, men han misbrugte den pænt store hovedstødschance ved at heade over mål.

Efter pausen, hvor tyskerne måtte udskifte den skadede Pander med Rausch, kom de længere frem på banen, men hjemmeholdet havde et par gode kontramuligheder i de første 5-6 minutter, som dog ikke førte til afslutninger. I stedet lagde gæsterne efterhånden et tungere og tungere pres, og Rausch var tæt på med et frispark, som strøg lige uden om det ene målhjørne.

Trods en upåklagelig dansk arbejdsindsats, hvor især TK diskede op med mange bolderobringer på den centrale midtbane, var det Hannover, der havde fat i den lange ende. Og de kom nærmere målet… efter en times tid mistede Ottesen bolden midt på egen halvdel, og Stindl strøg ned mod feltet og sendte en giftig afslutning lige forbi den ene stolpe.

"Altid på hjørne, vi scorer altid på hjørne..."
De spredte FCK-kontraer førte derimod ikke rigtig til noget, indtil midt i halvlegen lavede Pape Pate Diouf en smart detalje i feltet efter en god Oviedo-fremlægning, men måtte nøjes med hjørnespark. Hannover trak alle mand ned i eget felt, men en forsvarer headede Bolaños-hjørnet videre ud i eget felt, hvor N’Doye var overraskende fri, og han kunne med et ikke særlig hårdt studsskud sende bolden i netmaskerne mellem venner og fjender.

Ret beset var det ikke i overensstemmelse med spil og chancer, sådan som kampen havde udviklet sig, og det var heller ikke længe, man kunne glæde sig over at synge "Altid på hjørne, vi scorer altid på hjørne..." Fem minutter senere udlignede Hannover nemlig. Et halvkikset indlæg fra backen Chahed i højre side strøg gennem feltet og endte hos den tidligere Gladbach- og Bayern-angriber Jan Schladrauff, der med et hårdt, fladt spark sendte bolden i nettet tæt op ad fjerneste stolpe.

Og tyskerne lignede absolut ikke nogen, der ville være tilfredse med det ene point. To minutter senere tog et lumsk dykkende Schmiedebach-langskud overkanten af overliggeren, og bare minuttet efter lå bolden i netmaskerne bag Johan Wiland efter en sand perle af Lars Stindl. Hjemmeholdet smed alt for hurtigt bolden væk et par gange i træk, og efter en lang tysk fremlægning løftede Stindl med højre bolden over Sigurdsson, og flugtede den herefter med venstre i netmaskerne uden chance for Wiland. Ikke et knaldhårdt skud, ikke helt oppe i krogen - men for pokker, hvor var det smukt sparket ind…

Tættere på 3-1 end 2-2
Bare to minutter senere fik Stindl en ny stor chance i højre side, men sparkede denne gang i sidenettet. Roland Nilsson forsøgte med en dobbeltudskiftning, hvor Bergvold og Nordstrand afløste TK og Santin, men Bundesliga-topholdet var ikke til at slå ud af stilen. Belært af erfaringerne fra det første opgør, hvor de smed en 2-1-føring i slutminuttet, fastholdt de denne gang et højt og aggressivt pres på københavnernes banehalvdel, og selv om de ikke vadede i chancer, føltes det som om 3-1 var tættere på end 2-2.

Absalonsen afløste Diouf, men heller ikke det kunne vende kampbilledet, og løverne fik aldrig lagt pres på i slutningen af kampen, men måtte se tyskerne køre den hjem på rutinen til en sejr, der alt i alt må siges at være fortjent, sådan som kampen udviklede sig.

Dermed bliver det svært at nå den eftertragtede 2. plads i gruppen, og det kræver sandsynligvis en sejr i Ukraine, mens Hannover samtidig skal slå Standard Liege på udebane – og så skal løverne også slå Standard i den sidste kamp. Men lad os nu se…