Kampreferat: FCK vs. Lyn

Historisk N'Doye blev hyldet
Før kick off var der blomster til Johan Wiland, som den 17. oktober i Horsens rundede kamp nr. 100 i FCK-trøjen, samt til Dame N’Doye, der i torsdags slog Todi Jónssons gamle scoringsrekord for klubben og nåede op på imponerende 69 mål, siden han kom til klubben i januar 2009.

Claudemir var tilbage på holdet, efter han måtte udgå i Hannover for to en halv uge siden, og i stedet tog Grindheim plads på bænken. Bryan Oviedo, der var foretrukket for Pierre Bengtsson de seneste tre kampe, var denne gang ”forfremmet” til venstre midt, mens svenskeren optrådte på den sædvanlige backplads.

Lad det være sagt med det samme – de første 45 minutter går ikke over i historien som specielt mindeværdige, i hvert fald ikke set med københavnske briller. Tempoet var for lavt, der var for få bevægelser, og man kom aldrig rigtig i gang med at spille sit eget spil.

Sløj 1. halvleg af de danske mestre
I lange perioder havde Lyngby derfor bolden på mestrenes banehalvdel, og uden at tage noget fra gæsterne, var det i de fleste tilfælde et resultat af, at for mange københavnske angrebsopbygninger sluttede før de næsten var begyndt, enten på grund af upræcise afleveringer og indlæg eller på grund af deciderede fejlafleveringer.

I det 17. minut burde Santin dog have bragt mestrene foran, da N’Doye headede et TK-indlæg på tværs til brasilianeren, men desværre headede han fra nært hold lige i fødderne på Rune Pedersen. Returbolden kunne han med lidt held have styret i mål, men den gik lige forbi.

Midt i halvlegen var det som om løverne kom bedre op i tempo, og der var tilløb til et par gode muligheder, men hver gang kom en Lyngby-forsvarer først på bolden og fik afværget. En hektisk situation efter et af mange Bengtsson-hjørner fra højre resulterede også i kraftige FCK-protester for hands, men Jakob Kehlets fløjte var tavs.

Det var den dog ikke ti minutter før pausen, hvor Lyngby fik frispark i en farlig position bare en meter uden for feltet, da Claudemir havde hånd på bolden. Det var dog Santin, der fik gult kort, men det var for en forseelse et par minutter forinden, hvor han i frustration over en mistet bold hev en Lyngby-spiller ned, og det koster ham en karantænedag mod Brøndby om 2 uger. Tilbage til Lyngby-frisparket, som Patrice Bernier tog sig, men lidt sløset sendte han det store tilbud lige i favnen på Wiland.

Få minutter før pausen holdt man vejret et par sekunder, da David Boysen gik omkuld i FCK-feltet efter at have forsøgt at drible forbi Ragnar Sigurdsson under en stor kontrachance, men Jakob Kehlets fløjte var tavs. Vi er mest tilbøjelige til at give Nedre C ret, da de spillede ”ironi-kortet” og skrålede ”skandaledommer” ned mod den neutrale opmand.

Fansene, især på Nedre Danske Spil-tribunen, havde halvlegen igennem tålmodigt forsøgt at heppe deres helte frem til mere kamp og dåd, men der var desværre ikke meget at juble over i de første 45 minutter. Men det blev der i allerhøjeste grad lavet om på i 2. halvleg!

Helt andre boller på suppen efter pausen
Den var kun 70 sekunder gammel, da TK headede et Bengtsson-hjørne på overliggeren, hvorfra bolden gik hen på stolpen og sprang lige ud i hovedet på Santin, men fra hans pandebrask tog bolden igen stolpen! Det var næsten så stolpe-ud-uheldigt som det kunne være, men et godt signal om, at man havde medbragt helt andre boller til den tynde suppe, der blev serveret før pausen.

Der var rimelig tungt pres på gæsterne de første 10-12 minutter af halvlegen, men så var det som om der igen sneg sig lige lovlig mange fejlafleveringer ind i spillet, men uden at Lyngby kom frem til noget, der bare lignede en chance.

Claudemir åbnede scoringen
Efter en god time kom Pape Pate Diouf på banen i stedet for Oviedo, og det skulle vise sig at være en helt rigtig disposition af Roland Nilsson.  Bare to minutter efter serverede senegaleseren nemlig et perfekt indlæg fra baglinien til Claudemir, der tog et godt dybdeløb i feltet og akrobatisk headede bolden forbi Rune Pedersen til en forløsende scoring.

Lyngby svarede igen med en dobbelt-udskiftning og sendte Aabech og Fetai på banen, mens Roland udskiftede TK med Grindheim. Og et kvarter før tid blev kampen definitivt afgjort efter et glimrende FCK-angreb, der startede med at Santin helt ude i venstre side trak ind i banen, fandt Bolaños, der lagde den videre ud i højre side til en helt fri Lars Jacobsen. Han tog sigte og trykkede af, mellem benene på Cagara, men bolden tog den fjerneste opstander. Denne gang var marginalerne dog med løverne, da riposten gik lige ud i fødderne på Diouf, der enkelt kunne sætte indersiden på og sende bolden i tom kasse.

Kort efter var Diouf fremme igen og teste Rune Pedersen, men keeperen fik fat i hans listige hovedstød. Og minuttet efter var N’Doye endnu tættere på, da han blev spillet helt fri af Santin, trak uden om Rune Pedersen, men ukoncentreret sendte bolden i sidenettet.

Først i de sidste 10 minutter begyndte Lyngby så småt at komme frem i FCK-feltet, men store chancer var der aldrig tale om, før David Boysen i overtiden fik trykket af fra højre side, men sendte bolden tæt forbi mål. Så sejren var aldrig rigtig i fare, og i stedet kunne César Santin lukke og slukke i de sidste sekunder af de tre minutters overtid. Bolaños spurtede fri i højre side, slog et godt fladt indlæg, og ved fjerneste stolpe kom Santin glidende og sendte bolden i nettet.

Alt i alt en højfortjent sejr, den 11. i træk over Lyngby, og da FCM snublede i Silkeborg, øgede løverne afstanden i toppen af tabellen til 8 point foran FC Nordsjælland. Nu er der landskamppause i et par uger, inden det den 20. november kl. 18 går løs med efterårets tredje opgør på Brøndby Stadion.