Kampreferat: Brø vs. FCK

Skuffende lavt fremmøde, da Brøndby fik deres revanche
Med en sejr på 2-1 lykkedes det Brøndby at besejre Byens Hold for første gang siden august 2008, men ligesom sidst de to hold mødtes i Superligaen var det en lige og jævnbyrdig kamp, der længe lignede 1-1. Sidst slog Santin til kort før tid og afgjorde kampen, og denne gang var marginalerne med hjemmeholdet, da Thomas Rasmussen både dygtigt og heldigt fik bolden med sig og afgjorde kampen syv minutter før tid.

Kun 10.803 tilskuere overværede Auri Skarbalius’ første sejr som Brøndby-træner, og det er det laveste i Brøndby siden de to holds allerførste opgør tilbage i september 1992… Det kan dog ikke kun skyldes det FCK-fanboykot, der resulterede i at under 100 var mødt op for at støtte holdet, hvoraf nogle endda havde iført sig orange Guantanamo-fangedragter for at understrege situationens alvor.

Roland Nilsson havde igen foretrukket TK frem for Grindheim på midtbanen, og desuden var Delaney klar efter sin skade og skubbede Oviedo ned på backpladsen, og Pierre Bengtsson ud på bænken. Santin sad helt over på grund af karantæne og blev afløst af Nordstrand, og sidst men mindst var Sölvi Ottesen ikke klar til kamp, og i stedet spillede Peter Larsson fra start.

Grim stempling kom til at præge FCK-forsvaret
Det skulle dog vise sig at blive en kort fornøjelse for den blonde svenske stopper. Ikke fordi Lars Christoffersen efter få minutter – og en pænt stor Bolañs-chance – måtte dekretere 5 minutters pause for at få en blanding af tåge og Brøndby-romerlysrøg til at lette over arenaen, men fordi han kort efter spillet blev genoptaget blev groft stemplet på foden af Martin Bernburg og måtte humpe ud med en grim, dyb og lang flænge i foden, der måtte sys med 8 sting.

Lars Jacobsen rykkede ind på hans plads, mens Johnny Thomsen kom ind på højre back, og den bagkæde-rokade skulle vise sig at få en vis betydning i dag. Efter 17 minutter var det i hvert fald tydeligt, at der både manglede højde og drøjde – og måske også nye aftaler – da Clarence Goodson temmelig uhindret kunne nå højest på en dødbold og heade bolden i netmaskerne uden chance for Johan Wiland. Men OK, hårdt presset må man jo indrømme, at det kunne være sket alligevel…

Scoringen satte sit præg på begivenhederne, og Brøndby blev mere og mere spilstyrende, mens københavnerne kæmpede med at finde sig til rette i kampen og få gang i sit eget spil. Det lykkedes kun i glimt, som da Oviedo omkring den halve time strøg godt til baglinien og fandt Nordstrand inde foran, men han fik ikke ramt den rigtigt med venstrebenet.

Hjemmeholdet vadede ikke ligefrem i chancer, men var dog meget tæt på nogle minutter senere, da Bernburg igen havde for let spil i luftrummet og headede en bold videre til McGrath, men liniedommeren vinkede ham offside allerede inden han sendte bolden i nettet mellem benene på Wiland. Og skal vi ikke bare sige, at marginalerne var med gæsterne i den situation, hvor offsiden absolut hørte til de hårfine.

N'Doye udlignede kort før pausen
Det mente Brøndby også den var, da Bolaños kort før pausen slap fri på en fin, dyb stikning fra Oviedo, men flaget blev nede, og costaricaneren strøg ned i feltet, hvor han dog ikke afsluttede skarpere end, at Tørnes kunne afværge. Bolaños var først på returbolden, men denne gang afværgede Jan Frederiksen inde på stregen, men den næste returbold landede lige for fødderne af N’Doye, og han viste ingen nåde, men tordnede resolut kuglen i netmaskerne.

Kort forinden havde den stærke senegaleser i øvrigt indkasseret et gult kort, der sender ham i karantæne næste søndag mod HB Køge. Daniel Stenderup faldt omkuld efter en duel, og holdkammeraterne signalerede ophidset, at N’Doye havde knaldet ham ned med albuen, men det lignede nu et mere hændeligt, om end hårdt sammenstød. Og kønt så det i hvert fald ikke ud, da N’Doye regulært blev flået væk af anfører Goodson, da han under en regn af kasteskyts fra Brøndby-fansene gik hen for at se til Stenderup.

Men man hører selvfølgelig alt hvad der bliver sagt nede på banen, og temperament, fysik, intensitet og lidt dramatik er uundgåeligt på dagsordenen i disse opgør.

Hektisk overtid inden pausefløjtet
Intenst var det også minuttet efter, da Krohn-Dehli strøg til baglinien og sendte en hård, flad bold ind foran FCK-målet, hvor Sigurdsson ville gøre Wiland en tjeneste og cleare bolden. I stedet bestod tjenesten dog i at han holdt svenskeren varm inde på stregen, og som tak forhindrede Wiland med en lynhurtig refleksredning, at islændingen blev noteret for et selvmål…

Der var lagt 5-6 minutter til i 1. halvleg, og de blev ganske begivenhedsrige. McGrath fik en stor skudchance midt i feltet, men sendte bolden lige i handskerne på Wiland – og lidt efter en lidt mindre chance, som han sendte et par meter forbi. Femi fik en advarsel for at rive Delaney ned, og lidt efter kom den ivrige nigerianer til at knokle den uheldige Stenderup ned, så han måtte ud og sunde sig med en ispose på skulderen.

Til sidst fløjtede Christoffersen dog af efter en underholdende og afvekslende halvleg, der ikke var specielt velspillet, men bød på både mål og dramatik. Pape Pate Diouf afløste Thomas Kristensen i pausen, og Delaney gik ind centralt, og det bidrog til at gæsterne for første gang fik et godt greb om kampen og pressede hjemmeholdet godt tilbage i de første 15-20 minutter af 2. halvleg.

Efter en halv snes minutter var det tæt på at blive belønnet, da Oviedo strøg til baglinien og slog et glimrende indlæg mod fjerneste stolpe, hvor en overraskende fri N’Doye desværre headede lige over mål. Oviedo, der forleden fik meget ros for sin indsats for Costa Rica mod Spanien, var på færde igen lidt efter, men i stedet for indlægget, spillede han fladt tilbage til Claudemir, der listede en afslutning tæt forbi den fjerneste stolpe.

Brøndby kom godt igen efter lovende FCK-indledning
På det tidspunkt så det ganske lovende ud, men Goodson var dog oppe og minde om, at forsvaret stadig havde sine problemer i luftrummet, da han kom uhindret op og heade til et Krohn-Dehli indlæg, men bolden landede i Wilands handsker. Dermed signalerede han også, at Brøndby slet ikke var ude af kampen, og efterhånden kom de bedre og bedre med og virkede som om de lige havde den ekstra gejst i duellerne, der gav dem et lille forspring.

Mens Roland Nilsson havde brugt to af sine tre udskiftninger, kunne Auri Skarbalius inden for kort tid sende tre friske folk ind i form af Rommedahl, Thomas Rasmussen og Dario Dumic, mens Jens Stryger og angrebsduoen Bernburg/McGrath gik ud. Mens ingen af de indskiftede ligefrem er målslugere, skabte det alligevel en vis ravage i det usammenspillede FCK-forsvar, og med ni minutter igen var det netop Dumic, der gav Rasmussen den aflevering, der afgjorde kampen. Den normale venstre back, der til vinter skifter til Lyngby, fik både dygtigt og heldigt bolden med ind i feltet og forbi Lars Jacobsen, inden han koldt sparkede den under Johan Wiland.

Martin Vingaard kom ind for Nordstrand, og selv om det burde være en glædens dag at se den sympatiske kantspiller i aktion igen efter sin lange skadepause, var tidspunktet ikke lige til den store københavnske begejstring. "Vin" nåede dog at sende et af sine velkendte hug af sted, men måtte fra kanten af feltet se bolden stryge lige over overliggeren. Nærmere kom gæsterne ikke i slutningen og måtte derfor indkassere efterårets tredje liga-nederlag, mens Brøndby fik lidt luft i bunden. Kampen kunne være tippet til begge sider, og ofte er disse kampe endt med københavnske triumf - men nøgternt set kan man ikke indvende noget mod, at det i dag var de blå-gule, der trak det længste strå.