Kampreferat: OB vs. FCK

Underholdende affære i Odense
Efter pokaltriumfen i Brøndby var det blevet Superliga-hverdag igen mod det hold, der før sæsonen var udpeget som de største titelrivaler, men som p.t. frister en tilværelse som nr. 7 med elleve point op til løverne. Bryan Oviedo fik chancen fra start for første gang i Superliga-sammenhæng for FCK, men han har jo 14 kampe på CV’et for FCN i foråret og gjorde senest en god figur mod Brøndby i torsdags.

De første 45 minutter blev en meget underholdende og afvekslende affære, hvor begge hold gerne ville frem på banen, og skulle et af holdene have ført ved pausen, burde det have været gæsterne – men alligevel var det på et hængende hår, at det ikke var hjemmeholdet!

Københavnerne tegnede sig for kampens første farlige afslutning, da Bolaños efter 6 minutter sendte et langtskud tæt forbi mål. Fem minutter senere var costaricaneren på færde igen, snød 3 mand og lagde bolden til N’Doye, men desværre fik han ikke afsluttet. Det fik TK dog afsluttet på det efterfølgende hjørnespark, men forsvaret blokerede.

OB var dog på ingen måde ude af billedet, og Hans Henrik Andreasen fik lidt efter en kæmpe chance, da den energiske Mendy – der i dag optrådte på højre midt – slog et fint indlæg i rummet bag firekæden og Wiland, og ”HH” kastede sig frem og styrede bolden lige forbi mål, mens Wiland blot kunne se til og håbe på det bedste.

Hjemmeholdet havde herefter en god periode på 5-7 minutter, men så svingede kampen igen til gæsternes fordel, og det var tæt på en god kontramulighed, da Chris Sørensen snublede og Bolaños satte fart op langs højrekanten og fandt N’Doye i feltet, men efter et godt tilbageløb nåede Mendy at forstyrre ham i skudøjeblikket.

Kort før den halve time var Santin decideret uheldig med ikke at komme på tavlen, da han satte foden på et fladt Lars Jacobsen-hug fra distancen, men bolden strøg tæt forbi mål, men kunne lige så godt være gået ind. Et par minutter efter var den særdeles veloplagte Lars Jacobsen igen trukket med frem, fintede at han ville gå til baglinien og trak i stedet inden om Kadrii og serverede en perfekt bold til Bolaños, men Mads Toppel i OB-målet reddede flot.

Jo, der kom meget fra de to eks-OB’ere på højrekanten, men også Oviedo og Diouf i venstre side viste flere gode detaljer, så skal man indvende noget, var det præcisionen i indlæggene og så måske variationen i angrebsmønstrene.

OB bragte sig i front, men Sölvi udlignede
Men bedst som man sad og glædede sig over den robuste og offensive københavnske indsats, så fik man smidt en kold klud i ansigtet af Rasmus Falk. Han spillede 1-2 med Kadrii i OB’s venstre side, undgik en Grindheim-tackling og trykkede af fra hjørnet af det lille målfelt, og via Sölvi Ottesens fod gik bolden i en blød bue op over Wiland og forsvaret og dalede ned i mål ved den fjerneste stolpe.

Kort efter var Falk flyvende igen, men denne gang snuppede Wiland hans flade indlæg, inden den lurende Andreasen kunne lave flere ulykker inde foran. I stedet rejste mestrene sig godt og fik igen lagt fint tryk på hjemmeholdet frem mod pausen, og i det sidste minut gav det omsider bonus på halvlegens syvende hjørnespark. Først mesterreddede Toppel et skud fra Diouf midt i feltet, men senegaleseren var kvikt ude i venstre side og opsnappe returbolden, som han sendte ind foran, hvor Sölvi Ottesen kom højest og headede bolden op i hjørnet, hvor selv den velspillende Toppel var chanceløs.

2. halvleg blev indledt med en stor chance til Peter Utaka, men han savnede tidligere tiders skarphed, og i stedet kunne gæsterne efterhånden erobre initiativet, og i takt med at regnen begyndte at sile ned over TRE FOR Park skabte man flere og flere gode chancer. Bolaños afsluttede en kontra med at afslutte lige på Toppel, og Oviedo havde også et udmærket skudforsøg, hvor han desværre gled i skudøjeblikket, og kort før der var spillet en time testede Santin Mads Toppel med et lumsk hovedstød på et Lars Jacobsen-indlæg.

To Santin-scoringer vendte slagets gang
Der skulle dog endnu en dødbold til at knække fynboerne, da et Bolaños-hjørne blev fint snittet videre af Ragnar Sigurdsson, og inden foran stod Santin hvor han skulle og kunne fra en halv meters afstand heade bolden over målstregen. Det så ud til at ryste hjemmeholdet, som dog ikke gav op, men forsøgte at kæmpe sig tilbage i kampen.

Godt 20 minutter før tid fik Sölvi et lille skub af Mendy under en boldjagt og faldt om og ømmede sig gevaldigt, og når det sker for ham, så ved man at det ikke er nede i småtingsafdelingen. Et slag på benet tvang ham udenfor til behandling, men mens andre måske ville have nølet lidt rundt nede på egen halvdel, indtil han var klar igen, så gik løverne friskt til angreb, og nok engang kom initiativet fra Lars Jacobsen og Bolaños. Sidstnævnte nåede at køre rundt med 2-3 modstandere, inden han slap den til N’Doye, og han fandt angrebsmakker Santin på kanten af feltet med ryggen til mål. Lynhurtigt vendte brasilianeren rundt på en tallerken og afdriblede to mand, inden han iskoldt hamrede bolden forbi Toppel. Et klassemål af spydspidsen!

Sölvi Ottesen måtte afløses af Peter Larsson (men regner med at være klar til Hannover-kampen torsdag), og lidt efter kom Bergvold også på banen i stedet for Santin i erkendelse af, at han havde gjort sit og at kampen nu bare skulle køres hjem. Det blev den også uden de store dikkedarer, for selv om OB skiftede angreb fra Falk/Utaka til Gislason/Djiby Fall og skal roses for at prøve til det sidste, så blev det aldrig rigtig farligt nede hos Wiland & co.

Til udelt begejstring for de medrejsende fans, der kampen igennem ydede flot vokal støtte til deres helte, så kørte man sejren stensikkert hjem og rykkede dermed igen lidt i tabellen, så afstanden til forfølgerne nu er 7 point - omend FCM kan reducere det til 4 i morgen, hvis de besejrer SønderjyskE. Det betyder dog ikke det helt store. Det vigtigste er, at mestrene har fået gang i sejrsmaskinen igen, og selv om de seneste to sejre er hentet mod hold, der halter en del efter i Superligaen, så er det immervæk de seneste tre sæsoners nr. 2 og 3, som er blevet sat grundigt på plads i egen hule.